2024.04.19, Péntek
Több helyiség is megújul a Semmelweis Egyetem egyik klinikáján
Illusztráció (ringstudio.hu)

Több helyiség is megújul a Semmelweis Egyetem egyik klinikáján

magyarepitok.hu

2020.02.22. 07:22

AZ EBH INVEST belsőépítészeti átalakítási munkálatokat végez el az Üllői úti épületben, melynek keretében többek közt sugárvédett falakat is felépítenek.

Hirdetés

A február 19-i munkaterület átadással elkezdődtek a Semmelweis Egyetem Biofizikai és Sugárbiológiai Intézetének átalakítási munkálatai, melynek keretében négy helyiség válik korszerűvé az EBH INVEST Kft. munkájával. A felújítási és átalakítási feladatok néhány hónapon belül, április végéig befejeződnek, a fejlesztést pedig úgy végzik el, hogy átadás után a legmagasabb szinten megfeleljen az orvosi és kutatási céloknak.

A belsőépítészeti átalakítás magába foglal többek közt festési és burkolási munkálatokat, valamint nyílászárók cseréjét is – ez utóbbit csak éjszaka vagy hétvégén tudja végezni a kivitelező a zajhatások miatt. A munkálatok ezen kívül tartalmazzák sugárvédett falak és sugárvédett ajtó beépítését, valamint egy mosdó kialakítását is.


Számos kihívással kell szembenézni a megvalósítás során

A kivitelezés nagy odafigyelést igényel, hiszen a munkálatok speciális környezetben zajlanak: a kivitelező számára nem csak a több mint 100 éves műemlékvédett épület jelent kihívást, hanem az alacsony sugárdózisú izotópokat használó terület is.

Mindemellett folyamatosan biztosítaniuk kell a zavartalan betegellátás feltételeit, ugyanis a munkaterület a működő rendelők és termek közelében zajlik.

A kivitelező nem tud valamennyi munkaterületen egyidejűleg dolgozni, ezért a munkálatok megfelelő ütemezése folyamatos egyeztetést igényel a kórházzal.

Az EBH INVEST számára nem ismeretlen az egészségügyi területen történő kivitelezés, ugyanis korábbi projektekben is dolgozott már a Semmelweis Egyetem számára. A kivitelezés forrását az „Innovatív nagyvállalat-modellek a klinikai terápiás kutatás szolgálatában” című megítélt pályázati támogatás biztosítja.

egészségügyi fejlesztésHelyiBudapestegészségügykórházfejlesztésSemmelweis EgyetemEB Hungary Invest Kft.