2024.04.20, Szombat
M3-as metró: a Ferenciek és az Arany János felújítása jól halad (fotók)
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

M3-as metró: a Ferenciek és az Arany János felújítása jól halad (fotók)

magyarepitok.hu

2020.03.31. 11:02

A SWIETELSKY Kft. munkájával a metró középső szakaszán már az elmúlt néhány héten is több fontos előrelépést tettek a koronavírus miatt hozott korlátozások ellenére is.

Hirdetés

Nemrég beszámoltunk már arról, hogy a főváros által is stratégiai fontosságúnak tartott M3-as metró építkezése a koronavírus okozta egészségügyi intézkedések betartásával folyamatosan halad. Míg korábbi cikkünk a már régebb óta épülő déli szakaszra koncentrált a BKV Zrt. MTI-vel közölt adatai alapján, most a középső – Nagyvárad tér és Lehel tér közötti – szakasz első feladatairól érkeztek hírek a kivitelező SWIETELSKY Kft.-től.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Hónapokig készültek az építkezésre az első lezárás előtt

A felkészítő munkák már hónapok óta folynak, de a hó eleji átadásokkal ezeken az állomásokon nem csak új munkafolyamatok kezdődhettek meg, hanem többek között a négy évtized alatt kialakított kábelrendszer feltérképezése is.

 

 

Múzeumba kerülnek a narancssárga székek

Az Arany János utcában és a Ferenciek terén is elrajtoltak a bontási munkák. Érdekesség, hogy a bontott anyagokat a metróhálózaton keresztül, vasúton viszik a Kőér utcai dél-pesti kocsiszínhez (ennek a folyamatnak a logisztikájáról külön cikkel is számol majd be lapunk).

 

 

Az elbontott anyagokat három fő kategóriára oszthatók:

  • romba bontandó anyagok,
  • múzeumi értéket képviselő tárgyak (például a peronok szélén elhelyezkedő narancssárga székek is ilyenek),
  • illetve a BKV-nak ép állapotban átadandó tárgyak, haszonhulladékok.

 

 

A metró továbbra is jár, védőkerítést építettek

A bontási munkák menetrend szerinti metróforgalom mellett zajlanak és a szerelvények megállás nélkül haladnak át az állomáson. Így ahhoz, hogy a SWIETELSKY mérnökei és munkásai folyamatosan tudjanak dolgozni, az állomásokon a vágányzónát és a peront elválasztó kerítést építettek fel, melyek biztonsági védőkerítésként működnek.

 

 

Galéria

HelyiSwietelsky Magyarország Kft.metrófejlesztésmetrófelújításFerenciek tereArany János utcaM3-as metró