2024.05.22, Szerda
Folytatja tavaszi online programsorozatát a Várkert Bazár
Illusztráció

Folytatja tavaszi online programsorozatát a Várkert Bazár

MTI

2020.04.17. 13:48

A korlátozások ideje alatt az online programok a Facebook-on, Youtube-on és a Várkert Bazár honlapján érhetőek el.

A Várkert Bazár a húsvéti ünnepeket követően is folytatja tavaszi digitális programsorozatát #várkertonline néven: a gyermekeknek Várkert Matiné sorozat indul, míg a felnőtteknek többek között olyan kulturális programokkal készülnek a szervezők, mint a Várkert Irodalom Petőfi-estje, valamint a Képmás-estek.

A korlátozások ideje alatt az online programok a Facebook-on, Youtube-on és a Várkert Bazár honlapján érhetőek el. A Képmás Magazin az elmúlt három évben rendszeresen jelentkezett Képmás-est című sorozatával a Várkert Bazárban. Az esteken szakemberek és művészek bevonásával igyekeztek körbejárni fontos témákat. A Képmás-esteken készült felvételekből tekinthető meg egy hat epizódból álló válogatás minden pénteken 19 órától a Várkert Bazár facebook oldalán. Az április 17-i első részében Oldás és kötés címmel beszél a családi kötelékek fontosságáról a Gryllus család (Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel és felesége, Kőváry Katalin). A szervezők célja, hogy a jelenlegi "bezárt" helyzetre reflektálva rávilágítsanak a család és értékrend szerepére.

Az ajánló szerint a Várkert Matiné kínálatában a friss Fonogram-díjas Veronaki zenekar április 23-tól csütörtökönként 14 órától a Várkert Bazár oldalán adja elő Magyarország legismertebb gyermekkönyveiből kiválasztott meséit és megzenésített verseit.

Április 25-től szombatonként 11 órakor indul a Kiskalász zenekar Dalok itthonról című videósorozata; a gyerekprogramok 6 héten keresztül láthatók majd.

Április 22-től szerdánként 11 órakor pedig az Alkossunk együtt! című kézműves foglalkozásba kapcsolódhatnak be az érdeklődők, amelynek keretében a tavaszi-nyári hónapok jeles napjaihoz (elsőként a Föld napjához) illeszkedő tárgyakat készíthetnek a gyermekek.


Folytatódik az #énésakönyvem sorozat is

A Várkert Irodalom részeként tovább folytatódik a március végén indult, keddenként jelentkező #énésakönyvem sorozat, melyben Ugron Zsolna író és Juhász Anna irodalmár ajánlanak online is elérhető olvasnivalót.

Április 21-én az Aposztróf irodalmi sorozat jelentkezik a Petőfi-esttel. Juhász Annához Dés László zenész, Háy János író és Mohai Tamás színművészek csatlakoznak. Április 22-én Ugron Zsolna Jajj, írni kell! című sorozatának második részében tovább fejtegeti az írói rigolyákat, trükköket és mániákat, az írók-költők furcsaságait, szenvedélyeit.

A Várkert online sorozat további elemei és a részletes programterv a Várkert Bazár honlapján és Facebook-oldalán érhető el

HelyiVárkert Bazárprogramokprogramajánló