2024.07.20, Szombat
Látványos mozgólépcső-bontási munkákkal halad az M3-as metró felújítása
Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Látványos mozgólépcső-bontási munkákkal halad az M3-as metró felújítása

magyarepitok.hu

2020.04.30. 09:21

A SWIETELSKY Kft. a Ferenciek terén és az Arany János utcában is folyamatosan dolgozik a megállók rekonstrukcióján.

Lapunkban folyamatosan beszámolunk az M3-as metró felújításának projektjéről, melynek során a déli szakasza hamarosan elkészül, a középső részen pedig már dolgozik az állomásokon a SWIETELSKY Kft.

Itt a Ferenciek tere és Arany János utcai állomásokat zárták le márciusban, azóta átfogóan leírtuk mindkét megálló átalakítási terveit, illetve cikkel jelentkeztünk magáról az építkezésről is. Most újabb híreket kaptunk a kivitelezőtől, illetve látványos galériát tudunk mutatni a munkálatokról.

 

A mozgólépcsők képei nagy munkákról számolnak be

 

A képre kattintva galéria nyílik.

Mindkét állomáson nagy hangsúly esett a mozgólépcsők elbontására: az Arany János utcában két lépcső elbontásával haladt előre a SWIETELSKY, ugyanúgy, mint a Ferenciek terén is. Van, ahol már a lépcsőkocsikat is kiszerelték és elszállították.

 

Zajlik a bontás a Ferenciek terén és az Arany János utcában is

 

 

Az elektromos munkákban az Arany János utcában haladnak gyorsabban: itt már kiépítették az ideiglenes hálózatot és a fennmaradó rendszerek védelmét, emellett pedig kisebb bontási feladatok előkészülete is lezajlott. A kábelazonosítási munkák során (erről a folyamatról itt olvashatják cikkünket) jelenleg a csomópontok beazonosításánál járnak. Az utasforgalmi terekben hétvégente a burkolatok óvatos bontása zajlik (a pormentesség érdekében), az üzemi terekben pedig gépészeti rendszerek bontásán dolgoznak.

 

 

A Ferenciek terén a mozgólépcső-munkálatai mellett a padló- és oldalfalburkolatok bontásával is előre haladtak a kivitelezők, a cserére szoruló gépészeti rendszereket pedig szintén bontják. Mindemellett az állomás vízbekötését kicserélték és fejlesztették és a kábelbeazonosítás előkészítő munkáit is megkezdték.

 

Galéria

HelyiSwietelsky Magyarország Kft.metrófelújításFerenciek tereArany János utca