2024.04.26, Péntek
20 kilométernyi ideiglenes kerékpárúttal bővülhet Budapest
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

20 kilométernyi ideiglenes kerékpárúttal bővülhet Budapest

mti.hu

2020.05.12. 08:00

A kerékpársávok szerepet játszhatnak a koronavírus-járvány terjedésének lassításában.

Hirdetés

Kerékpársávot alakítanak ki a XI. kerületi Villányi úton, az új, 1,7 kilométeres szakasz közvetlenül csatlakozik majd a Bartók Béla úti kerékpársávokhoz – derül ki a Budapesti Közlekedési Központ sajtóközleményéből.

A közlemény szerint az új kerékpársáv kialakításának munkálatai a hét elején el is kezdődnek, az átalakítással nem csökken az autók által használható forgalmi sávok száma.

Mindemellett az is kiderült, hogy a Móricz Zsigmond körteret és a Budaörsi utat összekötő új szakasznak köszönhetően biztonságosabban megközelíthetővé válnak a Villányi út mentén található MOL Bubi gyűjtőállomások is.

 

Több kilométernyi bicikliutat létesítenek a fővárosban

A Fővárosi Önkormányzat folyamatosan figyeli majd az új sávok használatát, azok végleges kialakításáról a többi szakasszal egyszerre, várhatóan nyár végén dönt majd.

A Fővárosi Önkormányzat arról is dönt majd, hogy ideiglenes kerékpársávokat alakít ki a koronavírus-járvány terjedésének lassításáért.

Ennek eredményeként a Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakaszán, a Tétényi úton a Bartók Béla út és az Etele út között, az Üllői út Kálvin tér és a Könyves Kálmán körút közötti szakaszán és a Nagykörúton az Üllői út és a Váci út között hoztak létre kerékpársávokat mintegy 20 kilométer hosszan.

HelyikerékpárútBudapestkoronavírus