2024.04.25, Csütörtök
Kezdődik a Nyugati tetőszerkezetének a felújítása
Fotó: NIF Zrt.

Kezdődik a Nyugati tetőszerkezetének a felújítása

mti

2020.05.05. 11:17

A Magyar Építő munkájának köszönhetően a vágánycsarnok felsővezeték-hálózata és az utastájékoztatási rendszer is megújul.

Hirdetés

A jövő heti munkaterület-átadással megkezdődik a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása a Magyar Építő Zrt. kivitelezésében. A projektről Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára és Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón számolt be.

A fejlesztés részeként több mint 8200 négyzetméteren rekonstruálják a pályaudvar tetőszerkezetét, megújul a vágánycsarnokban található felsővezeték-hálózat és az utastájékoztatási rendszert is modernizálják. A munkálatok ideje alatt a pályaudvar utascsarnoka zárva tart.

Homolya Róbert közölte, a beruházásra azért van szükség, mert a Nyugati a legforgalmasabb pályaudvar Magyarországon. Évente 18 millió utas fordul meg itt, naponta 480 vonat halad át a pályaudvaron, ráadásul az elmúlt 40 évben nem végeztek átfogó felújítási munkálatokat a pályaudvaron. 

A MÁV Zrt. az MTI érdeklődésére közölte, a Magyar Építő Zrt. hajtja majd végre a fejlesztéseket, amelyek összköltsége csaknem 9 milliárd forint.

A pályaudvar felújításának kivitelezése várhatóan 2022 tavaszán fejeződik be.

HelyiMagyar Építő ZrtvasútfejlesztésNyugati pályaudvar