2024.07.23, Kedd
Modern technológiával, javarészt útbontás nélkül fejlődik a csatornahálózat a XIII. kerületben
zoldkalauz.hu

Modern technológiával, javarészt útbontás nélkül fejlődik a csatornahálózat a XIII. kerületben

mti

2020.06.02. 08:17

A fővárosi Béke téri szennyvízelvezető főcsatorna projektjét a Colas Alterra és a SADE kivitelezi összesen mintegy 3,7 milliárd forintból.

Új ingatlanoknak teremt infrastruktúrát a főváros észak-pesti részén a XIII. kerület Béke téri tehermentesítő főgyűjtőcsatorna fejlesztése – derül ki a városvezetés sajtóközleményéből. A napokban elindult építkezés során a túlterhelt hálózatot tehermentesítik és a modern városszemléletnek megfelelően alakítják ki az új ingatlankapcsolódási lehetőségeket.

A szennyvíz és időnként csapadékvíz elvezetésére szolgáló csatorna fejlesztése mintegy 3,9 milliárd forintba kerül, a közbeszerzési adatok szerint a kivitelezést a SADE-Magyarország Kft. és a Colas Alterra Zrt. vállalta el.

 

Növelik a környék lakóinak életszínvonalát

Az építkezés környezetkímélő módon, nagyrészt útbontás nélkül zajlik, úgynevezett csősajtolási technológia használatának köszönhetően.

Az új, korszerű főgyűjtőcsatorna kiépítésének eredményeképpen a szennyvíz többé nem károsítja a környezetet, hanem a 21. század műszaki elvárásainak megfelelően a szennyvíztisztító-telepekre jut, majd megtisztítva kerül a Dunába.

A budapesti és ezen belül a XIII. kerületi lakosok életszínvonala várhatóan jelentősen emelkedik és a projekt tisztább, élhetőbb lakókörnyezetet teremt.

HelyiBudapestColascsatornaépítésColas Alterra Zrt.XIII. kerületszennyvízSade-Magyarország Mélyépítő Kft.