2024.04.16, Kedd
Elkészültek a kerékpáros fejlesztések a Baross utcában
Illusztráció (pixabay.com)

Elkészültek a kerékpáros fejlesztések a Baross utcában

MTI

2020.07.24. 12:46

A fejlesztéssel a régóta hiányzó kerékpáros kapcsolat jött létre Kőbánya és a belváros között.

Hirdetés

Elkészültek a kerékpáros és forgalomcsillapító fejlesztések a VIII. kerületi Baross utcában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A Baross utca Orczy tér és Nagykörút közötti szakaszán önálló kerékpársávokat, egyes részein pedig busz-kerékpársávokat alakítottak ki, és ezzel régóta hiányzó kerékpáros kapcsolat jött létre Kőbánya és a belváros között.

A fejlesztés kedvező hatással van a 9-es busz és 83-as trolibusz közlekedésére is.

A BKK közlése szerint a fejlesztések Ferencvárosban folytatódnak: a Ferenc körúton mindkét irányban új bringasáv létesül, amely a Petőfi híd érintésével összekapcsolja a budai és a pesti kerékpáros hálózatot. A Ferenc körúton a "beavatkozások" után a kerékpársáv mellett továbbra is irányonként két forgalmi sáv áll majd rendelkezésre a gépjárművel közlekedőknek. A tervezett kialakítással a jelenlegi parkolóhelyek egy része megmarad, valamint pótlásként a Közraktár utcában létesítenek újakat.

A Nagykörúton április végén létesült kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti 3 kilométeres szakaszon. A friss adatok szerint naponta legalább négyezerszer haladnak rajta kerékpárral, ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb bringás útvonalává vált

HelyiBKKkerékpárútközlekedésközlekedésfejlesztés