2024.07.23, Kedd
Hamarosan két fontos egészségügyi intézmény újul meg a fővárosban
wikipedia.hu

Hamarosan két fontos egészségügyi intézmény újul meg a fővárosban

semmelweis.hu

2020.07.17. 11:05

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján felújítják a műtőket és létrehoznak egy sportkardiológiai ambulanciát is.

A Semmelweis XXI. Fejlesztési Projekthez kapcsolódóan összesen több mint ötmilliárd forintból újulhat meg a Semmelweis Egyetem két klinikája - derül ki az intézmény közleményéből. A vonatkozó kormányhatározat értelmében jövő héten kezdődhet a Belgyógyászati és Hematológiai Klinika teljes átalakítása.

A fejlesztés keretében a betegellátást, az oktatást és kutatást érintő terek teljes körűen megújulnak, és az épületben új profilként megjelent hematológia-ellátás modern, 21. századi környezetben működhet majd

– mondta el dr. Merkely Béla rektor. Mint emlékeztetett, a klinika 2020. május 15-ével jött létre a korábbi II. Sz. és III. Sz. Belgyógyászati Klinika összevonásával, amelynek eredményeként a hematológiai ellátás vezető területté vált itt.

Az ütemezetten folyó munkavégzés ideje alatt a betegellátás zavartalan lesz, sem kapacitásban, sem minőségben nem lesz változás. Amennyiben egyes szakrendelések, betegellátási területek átmenetileg új helyszínre kerülnek a felújítási munkálatok miatt, a betegek haladéktalanul tájékoztatást kapnak majd - mondta el Dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes.


Cél európai szinten is a legjobbnak lenni

Szintén a Semmelweis XXI. Fejlesztési Projekt megvalósításához kapcsolódóan kezdődhet meg a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika bővítése és megújítása. A kormány által biztosított mintegy 3 milliárd forintból korszerűsödnek a klinika műtői és bővül az oktatáshoz rendelkezésre álló tér.

Amellett, hogy felújítják az ér- és szívsebészeti műtőket, valamint egy új operációs helyiséggel bővül a műtőblokk, kialakítanak egy 10 ágyas, modern perioperatív transzplantációs részleget is, valamint létrejön egy sportkardiológiai ambulancia.

A beruházásnak köszönhetően javulnak az orvosok és a szakdolgozók munkakörülményei is.

A fejlesztés elsődleges célja, hogy a klinika, amely jelenleg is dobogós helyen áll, az első számú szívtranszplantációs centrum legyen európai szinten.

egészségügyi fejlesztésHelyiBudapestegészségügykórházfejlesztés