2024.04.26, Péntek
Látványos fázisba lépett az újgenerációs BudaPart irodaház
Fotó: Bernát Benjámin - magyarepitok.hu

Látványos fázisba lépett az újgenerációs BudaPart irodaház

magyarepitok.hu

2020.07.21. 11:37

A Property Market Kft. fejlesztésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében megvalósuló BudaPart CITY irodaház hat emeleten, közel 20 ezer négyzetméteren kínál irodahelyiségeket és egyéb szolgáltatásokat.

Hirdetés

Júniusban elérte legmagasabb pontját a BudaPart Otthonok ’E’ épülete, most pedig látványos szakaszba lépett a BudaPart CITY kivitelezése is – derül ki a BudaPart sajtóközleményéból. Budapest legújabb városnegyedének képe egyre markánsabban rajzolódik ki: a következő két lakóépület birtokbaadása pedig már zajlik.

A Property Market Kft. fejlesztésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében megvalósuló BudaPart CITY irodaház hat emeleten, közel 20 ezer négyzetméteren kínál irodahelyiségeket és egyéb szolgáltatásokat. Az irodaház egyébként az idén Ybl díjjal kitüntetett Fazakas György által vezetett Építésziroda munkáját dicséri.

Az építkezés jelenleg a szerződött ütemterv előtt halad: a háromszintes mélygarázs, a földszint, mezzanin szint és első két emelet szerkezetépítési munkái már elkészültek, jelenleg a harmadik irodaszinti pillérek zsaluzási-betonozási munkálatai folynak, a pinceszinteken és a földszinten pedig már a kőműves, gépész, elektromos szakipari munkák kivitelezése is javában zajlik.

Az épület legmagasabb pontját előreláthatóan az ősz derekán éri el, és használatbavételi engedély is a Fejlesztő birtokában lesz 2021 júniusában.

 

Egy teljes emeletet már kibéretek a készülő komplexumból

Az irodaépületben az elsők között a multinacionális gyógyszercég, a Bayer Hungária Kft. írt alá bérleti szerződést egy teljes emeletre, mintegy 3200 négyzetméteren, aki jövőre költözik be a 2021 év közepén elkészülő újgenerációs irodaházba.

„A BudaPart CITY a munkahelyekre is elhozza a modern nagyvárosi életérzést. A városnegyedben komplex infrastruktúra és egyedülálló zöld környezet várja majd a dolgozókat”

– mondta el Dr. Schrancz Mihály a fejlesztő Property Market ügyvezetője.

Az irodaházban egy nagyobb étterem, valamint közel 700 négyzetméternyi egyéb változatos kiskereskedelmi funkciójú terület jön majd létre, így a városnegyed szolgáltatásai az épületben a tervek szerint kiegészülnek többek között írószerbolttal, drogériával, könyvesbolttal, kávézóval, postával és bemutató teremmel.

„A munkavállalók egyszerűbben és gyorsabban elvégezhetik a mindennapi teendőiket, a rekreációs lehetőségek pedig közvetlenül a munkahelyük mellett állnak majd rendelkezésükre: egy helyen, a Duna szomszédságában tervezhetnek üzleti megbeszélést, baráti vacsorát vagy egy feltöltő futást a Kopaszi-gáton” – fejtette ki az ügyvezető.

 

Terv szerint halad a beruházás

A sajtóközleményből az is kiderült, hogy három épületet már átadtak, valamint júliustól folyamatosan zajlik két újabb lakóház birtokbaadása, tehát minden a tervek szerint halad.

2021-ben a BudaPart CITY mellett a BudaPart Otthonok ’E’ lakóépület is elkészül, kiegészülve a városnegyed központi parki területével, idén pedig további iroda- és lakóházak, valamint egy hotel indítása várható. Összesen 15 lakó- és 13 irodaház, valamint egy hotel valósul meg a városnegyedben.

HelyiBudapestMarket Építő Zrt.BudaPartProperty Market Kft.irodaház