2024.07.24, Szerda
Pótlóbusz jár HÉV helyett Dunaharaszti külső és Tököl között a hétvégén
Illusztráció (Pexels)

Pótlóbusz jár HÉV helyett Dunaharaszti külső és Tököl között a hétvégén

mti

2020.07.10. 14:45

Dunaharaszti külső és Tököl között szombaton és vasárnap nem közlekedik a HÉV, helyette H6-os jelzéssel pótlóbusz jár majd, amely viszont nem érinti Szigetszentmiklós központját - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Hozzátették: a MÁV-HÉV Zrt. karbantartási munkái miatt a HÉV szombaton és vasárnap a Közvágóhíd-Dunaharaszti külső, valamint a Ráckeve-Tököl közötti szakaszon pedig megváltozik a menetrend.

Szigetszentmiklósról a H6A jelű pótlóbusszal, átszállással lehet Tököl, illetve Ráckeve felé utazni.

A H6-os pótlóbuszra Dunaharaszti külsőnél és Tökölön a HÉV-állomás mellett lehet felszállni. Szigetszentmiklósról Tököl, illetve Ráckeve felé a Szigetszentmiklós és Dunaharaszti külső között közlekedő H6A jelzésű pótlóbusszal lehet utazni, amelyről a Szigetszentmiklós-Gyártelep megállóban lehet átszállni a H6-os jelzésű buszra - írták.

Kiemelték: a Dunaharaszti felső vagy Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós, József Attila-telep vagy Szigetszentmiklós alsó között érvényes HÉV-bérletek a pótlójáratok teljes hosszán használhatók.

A Szigetszentmiklósról Budapest felé utazóknak a pótlóbusz helyett a 38-as vagy a 238-as buszt, valamint a Volánbusz 673-as, 674-es és 676-os, átszállás nélküli járatait is javasolják, amelyeken szombat-vasárnap szintén elfogadják majd a HÉV-bérleteket is - áll a közleményben.

HelyiHÉVpótlóbuszDunaharasztiTökölSzigetszentmiklós