2024.04.20, Szombat
Hamarosan befejeződik a Nyugati pályaudvar előtti vasútvonal felújítása
Illusztráció (pixabay.com)

Hamarosan befejeződik a Nyugati pályaudvar előtti vasútvonal felújítása

MTI

2020.08.25. 08:53

A korszerűsítés mostani szakaszában a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás közötti 5,6 kilométeres pályaszakasz újul meg.

Hirdetés

Augusztus végén befejeződik a ceglédi (100a) vasútvonal felújítása, a munkálatok miatti módosított menetrend augusztus 31-ig van érvényben – adott tájékoztatást a MÁV Zrt. A vasúttársaság mintegy 4 milliárd forintot csoportosított át idén saját forrásból a ceglédi vonal Nyugati pályaudvar előtti szakaszának felújítására.

A fejlesztés részeként a pályaudvar és a Városligeti elágazás között 5,6 kilométeren átépítik a vágányokat, emellett a távközlési eszközöket, a biztosítóberendezéseket és a felsővezetéket is karbantartják.

A vonal átépítése májusban kezdődött meg, a felújítás első és második szakasza július elejére befejeződött. Jelenleg a bal vágány felújítását végzik a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás között, a szakasz egy részén az alépítményt már megépítették, hétvégenként pedig a váltócserék folytatódnak.

A Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon a még augusztus 31-ig fennálló korlátozásokról, az érvényben lévő menetrendi módosításokról a Mávinform oldalán tájékozódhatnak az utasok.

HelyivasútCeglédvasútfejlesztésNyugati pályaudvar