2024.06.15, Szombat
Hatalmasat lép előre Szolnok közlekedése az M4-es Tisza-átkelőjével
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Hatalmasat lép előre Szolnok közlekedése az M4-es Tisza-átkelőjével

magyarepitok.hu

2020.10.08. 11:29

A Duna Aszfalt kivitelezésében két híd is épül a Tisza ártere, illetve maga a folyó fölött is Szolnok közelében.

Ma reggel sajtóbejárást tartottak az M4-es Abony-Törökszentmiklós szakaszán, ahol a Duna Aszfalt Zrt. 8,54 kilométeres útvonal részeként épít átjárót a Tisza felett Szolnok északi elkerülőjének részeként. Ennek során a Törökszentmiklós nyugati részét bekötő különszintű csomópont mellett elkészül 9 főbb műtárgy is, melyek közül kiemelkedik

  • egy új Tisza-híd 756 méteres szerkezeti hosszal;
  • valamint a Tisza ártér feletti híd 416 méteres szerkezeti hosszal.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A mai bejáráson az hosszabb híd szerkezetének betolási folyamatát élőben tekinthette meg a sajtó, melynek során az átkelő vége közelebb érkezett ahhoz, hogy átérjen a Tisza balpartjára.

 

A főváros és az erdélyi határ között teremt új kapcsolatot az M4-es

 

 

A beruházás az elkészültével Budapestet és az erdélyi határt összekötő, már több, külön-külön több tízkilométeres egybefüggő szakaszból álló M4-es autút Abony-Törökszentmiklós szakaszának egyik (Tisza-híddal és összesen 8,54 kilométeres pályával elkészülő) alprojektjében valósul meg.

 

 

 

Az M4-es Abony-Törökszentmiklós között futó másik része így épül meg

Emellett zajlik a munka egy 18,6 kilométeres alprojekten is a Colas Közlekedésépítő Zrt., a Colas Hungária Zrt. és szintén a Duna Aszfalt Zrt. munkájával, ahol az alábbi három különszintű csomópont jön létre:

  •     Abony keleti lejárója;
  •     a 32-es főút csomópontja
  •     és a 3225-ös út csomópontja,

Itt továbbá 18 főbb műtárgy kerül megépítésre, köztük egy 168 méter szerkezeti hosszal bíró Zagyva-híd, továbbá a 110 méteres Millér-híd.

Galéria

HelyiútépítésM4-esAbonyColasNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)SzolnokTörökszentmiklóselkerülő útDuna Aszfalt Zrt.