2024.04.16, Kedd
A Liszt Ferenc Repülőtér és az M0-ás mellett kap új logisztikai parkot a főváros vonzáskörzete
Látványtervek: HelloParks

A Liszt Ferenc Repülőtér és az M0-ás mellett kap új logisztikai parkot a főváros vonzáskörzete

magyarepitok.hu

2020.12.08. 13:00

A nagyberuházással többek között az e-kereskedelem megnövekvő igényeire is reagálnak.

Hirdetés

A főváros keleti agglomerációjában, az M0-ás körgyűrű mellett, Maglódon kezd nagyberuházásba Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks – derül ki a vállalat sajtóközleményéből. Az M4-es és az M5-ös autópályák, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében fekvő, 46 hektáros területen már el is kezdték az első ütemben épülő közel 46 ezer négyzetméter előkészítését.

A területen a BREEAM fenntarthatósági szabványnak megfelelő ipari és logisztikai épületek kapnak majd helyet, összesen majd 193.000 négyzetméteren.

Az első épület 2021 végére készülhet el, e beruházás értéke meghaladja a 40 millió eurót (14,4 milliárd forint).

 

 

„A HelloParks célja, hogy a rendkívül versenyképes és hatékony, a fenntarthatóságot is szem előtt tartó megaparkokkal növelje Magyarország régiós versenyképességét” – mondta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.

A maglódi telken összesen 193.000 négyzetméternyi raktár-, könnyűipari- és irodaterület kialakítását tervezi a HelloParks.

A területen több csarnoképületet helyeznek majd el, a legkisebb 26 ezer, a legnagyobb – a bérlői igények függvényében – akár 90 ezer négyzetméteres is lehet. Az első ütemben felépülő létesítmény legkisebb bérbe vehető területe 3200 négyzetméter. Az ennél kisebb, vagyis az akár 500, 1000 vagy 2000 négyzetméteres területet igénylő bérlőket a második épülettel tudják majd kiszolgálni,

a saját tulajdonú ingatlant keresők számára pedig közművesített telkeket is kialakítanak.

 

 

Nemes Rudolfot idézve a közleményben még kifejtik: az e-kereskedelem gyors fejlődése, a termelési kapacitások visszatelepítése új trendet indított el, a régiós EU-központok kialakulását, a HelloParks ebbe a trendbe illeszkedve dolgozik a fejelsztésen.

A HelloParks a Futureal-csoport évtizedes ingatlanfejlesztői és befektetői tapasztalatára támaszkodhat. A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 180, összesen 3 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, több mint 5 milliárd euró értékben.

Liszt Ferenc repülőtérHelyiM4-esMaglódFuturealM5-ösM0-slogisztikai központ