2024.03.19, Kedd
Színpadon: a József Attila teátrum rekonstrukciója
Fotó: hu.wikipedia.org

Színpadon: a József Attila teátrum rekonstrukciója

magyarepitok.hu

2020.12.03. 16:26

A tervezett átalakításokkal a színház alapterülete 1000 négyzetméterrel bővül.

Hirdetés

Megújul a XIII. kerületi József Attila Színház, már keresik a tervezőket – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A Váci úti kulturális intézmény rekonstrukciójára vonatkozó terveket december 30-ig várják.

A felújítás mintegy 2000 négyzetmétert érint, a tervezett átalakításokkal a színház alapterülete 1000 négyzetméterrel lesz nagyobb.

 

Korszerűbbé válik a nézőtér

A tervezési program érinti a színpad zsinórpadlásának megemelését, illetve a jobb és a bal oldali oldalszínpad kiépítését. Ennek építész, statikai, gépész, valamint elektromos feladatairól is gondoskodnia kell a nyertes ajánlattevőnek.

Az intézmény nézőtere is teljes felújításon esik át, ez érinti a burkolatokat, valamint korszerűsítik a hang- és világítási karzatot, illetve a páholyokat is.

A színház kiszolgáló területeit akadálymentesítik. Ennek megfelelően kialakítanak egy liftet, valamint átalakítják az irodákat, az öltöző blokkokat és a próbatermeket is.

 

Modernizálják a hang- és fénytechnikát is

Egy új, reprezentatív közösségi tér kiépítése is a tervek között szerepel, amelyet a teátrum kollégái tudnak majd igény szerint használni.  

A jelenkori követelményeknek megfelelően kicserélik a teljes színház technikát, vagyis megújul a színpadgépészet, az elektroakusztika és a hatásvilágítás is.

Az épület eredetileg művelődési háznak készült. 1953. december 14-én Déryné Színpad néven operettszínházként kezdett működni. Majd 1955 őszétől József Attila Színház néven a Magyar Néphadsereg Színháza Kamaraszínháza lett. 1956 óta önálló színház.

HelyiBudapestszínházfelújítás