2024.04.19, Péntek
Fontos szerepük van az építőiparban: átveszik, majd újrahasznosítják a nem veszélyes hulladékokat
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Fontos szerepük van az építőiparban: átveszik, majd újrahasznosítják a nem veszélyes hulladékokat

magyarepitok.hu

2021.02.23. 13:00

A Scorpio-Trans Kft. saját, nem veszélyes hulladék átvevő és kezelő teleppel, illetve kavicsbányával rendelkezik, amely nagyban segíti a generál kivitelezési munkálatok elvégzését.

Hirdetés

A kerepesi hulladékkezelő- és hasznosító telepet a Scorpio-Trans Kft. a ’90-es évek óta üzemelteti, és most kizárólagosan a vállalkozás tulajdona lett. A fontos fejlesztés kapcsán lapunk megkereste Benik Józsefet, a Scorpio-Trans ügyvezető igazgatóját.

A vállalat első embere elmondta, a telephely folyamatos korszerűsítés és fejlődés mellett már 25 éve üzemel. A Scorpio-Trans hulladékkezelő- és hasznosító telepe Budapest vonzáskörzetében, Kerepes külterületén, a csömöri Határ út végén található.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

„Telephelyünk, mivel régóta üzemel és egyedi módon Budapest közvetlen vonzáskörzetében található, ezért nagyban megkönnyíti az építési beruházások kivitelezésében résztvevő cégek bontási, illetve építési munkáinak szállítási költségeit.” 

Benik József hozzátette, a cég minden hivatalos engedéllyel rendelkezik, és befogadó nyilatkozatot ad partnerei számára, így hozzájárulnak az illegális hulladéklerakás megakadályozásához.

Saját telep biztosítja a hulladék kezelését

A Scorpio-Trans Kft. fontos szerepet tölt be az építőiparban. Az áruszállításhoz kapcsolódó föld- és tereprendezési munkákon kívül ma már teljes generál kivitelezéseket is végez magas- és mélyépítés területen egyaránt.

„Eszközparkunkat folyamatosan fejlesztjük, három- és négytengelyes, illetve nyerges tehergépjárműveink és a legkorszerűbb rakodó,- kotró és útépítő gépeink újonnan kerülnek beszerzésre. A generál kivitelezési munkálatok elvégzését segíti, hogy cégünk saját, nem veszélyes hulladék átvevő és kezelő teleppel, illetve kavicsbányával rendelkezik”

– mondta el Benik József.

A cég ezenkívül saját javító bázissal és minden szükséges minőségbiztosítást garantáló tanúsítvánnyal rendelkezik. „A munkálatokat korszerű eszközökkel és gépekkel végezzük, többéves szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársak irányításával” – tette hozzá.

Töltőanyagok kitermelésével is foglalkoznak

A rendszeresen hitelesített hídmérleggel felszerelt telephelyen teljes dokumentáció és befogadó nyilatkozat átadásával veszik át, kezelik, majd újrahasznosítják a beszállított nem veszélyes hulladékokat.

„Telephelyünkön korszerű pofás- és röpítő törőgépek, valamint önjáró mobil rosta üzemel, ezek segítségével kezeljük és válogatjuk a hozzánk beszállított hulladékokat. Az átrostálás után, minőségének megfelelően kezeljük a hulladékokat. Az újrahasznosításra alkalmatlan anyagokat dokumentáljuk, és hivatalosan az arra megfelelő hulladéklerakóba szállítjuk.”

A telepen emellett töltőanyagok kitermelésével és értékesítésével is foglalkoznak. „A jól tömöríthető töltőanyagaink a mélyépítésben, utak, parkolók, épületek kivitelezési munkálatainál kerülnek felhasználásra. A töltőanyagok kitermelését és kiszolgálását, nagyteljesítményű homlokrakodó és kotró gépekkel, a termék értékesítését pedig hiteles hídmérleggel, illetve kanálmérleggel végezzük.”

A B Build and Trade Kft. évek óta partneri kapcsolatban áll a Scorpio-val, így hulladékhasznosítását kizárólag a Scorpióra bízza, illetve a szükséges töltőanyagot is a kerepesi kavicsbánya biztosítja a B Build számára.

A Scorpio-Trans Kft. további tevékenységéről bővebben a www.scorpiotrans.hu weboldalon tájékozódhat.

Galéria

HelyiBudapestbányaB Build and Trade Kft.Scorpio-Trans Kft.