2023.10.04, Szerda
Rekordokat dönt a megújult Mol Bubi
illusztráció - pixabay

Rekordokat dönt a megújult Mol Bubi

MTI

2021.09.22. 17:16

A BKK még idén mintegy 30 százalékkal, további több száz kerékpárral tervezi bővíteni a flottát.

Hirdetés

Szeptemberben volt olyan nap is, amikor már több mint tízezer utazás történt a megújult Mol Bubival, a fővárosi közbringarendszerrel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint

a napi utazások száma már a szolgáltatás újraindulását követő első két hétben megdöntötte az első szériás Mol Bubi rekordját, és azóta is naponta 7-9 ezerszer használják a bicikliket.

Az eddigi legsikeresebb éve a közbringaszolgáltatásnak 2015 volt, 652 ezer utazással. Ezt a rekordot a második széria 100 nap alatt meghaladta, szeptember 19-éig pedig már csaknem 850 ezerszer választották a MOL Bubival való közlekedést.

Szeptember közepéig 75 ezren regisztráltak a szolgáltatásra, az első generáció hét év alatt érte el a 117 ezer regisztrációt - sorolták a közleményben.

Közölték azt is, nemzetközi összehasonlítás alapján a sikeres közbringa-szolgáltatásoknál egy kerékpárral átlagosan 4-8-szor utaznak egy nap. A MOL Bubi a rekordnak számító napi tízezer utazással 8 utazás/ jármű értéket mutatott, ami kimagaslónak számít. Ezzel Budapest olyan városok csoportjához csatlakozott, mint New York vagy Barcelona, ahol a nemzetközileg elismert közbringaszolgáltatások kerékpárjaival átlagosan 6-szor utaznak egy-egy napon - tették hozzá.

A BKK - látva a MOL Bubi kerékpárok magas kihasználtságát - még idén mintegy 30 százalékkal, további több száz kerékpárral tervezi bővíteni a flottát

- hívták fel a figyelmet.

HelyikerékpárBKKbicikliMOL BubiBubi