2024.03.28, Csütörtök
200.000 szavazat és egy szakmai zsűri döntött az év közösségi média díjnyerteseiről
Illusztráció - Pixabay

200.000 szavazat és egy szakmai zsűri döntött az év közösségi média díjnyerteseiről

pestpilis.hu

2021.10.25. 15:24

Az év közösségi média eseményén és díjátadóján idén már YouTubberek, Insta sztárok és Twitch gamerek is képviseltették magukat a TikTokkerek mellett. A több mint 50 közönségtalálkozó, a koncertek és a szórakoztató programok mellett az év influencereit, feltörekvő sztárjait díjazták. Idén a TikTok shitpostereiről sem feledkeztek meg, az RTL Klub X-Faktor című produkciója pedig a legbefolyásosabb zenei influencer különdíját adta át.

Hirdetés

A pandémia közepette is sokan ellátogattak október 24-én az Akvárium Klubba a 2021-es TikTOP Fest & Awards-ra. A díjpályázat zsürijének munkájában idén három kommunikációs és influencer ügynökség, a FollowMeAgency, az ArvaliCom, a NuHeadz vezetői, Geri Katalin, Karvalics Attila és Gál András, valamint a TikTOP szervezői nevében Pakai Ádám, az influencer szcénából Szirmai Gergely, Szender Milán és Szabyest, a médiából pedig Verebély Marcell, az RTL Klub kreatív producere vett részt.

A zsüri döntése alapján év YouTube felfedezettje a Mivanaveled Show lett, az év TikTok felfedezettje Szolnoki Tímea (Csimcsi).  A szoros verseny és a rajongók szavazatai alapján e két kategóriában különdíjat is kiosztott a zsüri, ami a TikTokkereknél Komjáthi Csabinak, a YouTubbereknél Sávlekötőnek jutott. Az Instagram közönségkedvence idén Halmosi Viki, a YouTubé iRon Channel, míg a TikToké Balogh Balázs.

Az év Twitch streamerévé a TheVR-t választották. A két legnagyobb presztízsű díj talán az év YouTubberét és TikTokkerét illeti. Előbbi a Fókuszcsoport, utóbbi Sápi Vivi lett, akinek kategóriájában Radics Zsombor, a két évvel ezelőtt felfedezett tehetség is különdíjat kapott a közönség szavazatai alapján. Az év ismeretterjesztője ApaApu lett nagy versenyben, míg a legnépszerűbb shitpost tartalomgyártó Varga Irén. Az X-faktor különdíját NEMAZALÁNY x SOFI kapta, az év külföldi tartalomgyártója egy Kaliforniában élő magyar lány, Livi Lathan lett. Az év influencer csapata a Crewflix.

 

Számos sztárfellépő is színesítette a rendezvényt

A TikTok szórakoztató jellege mellett a platform rendkívül sokszínűségét érzékeltette az idei év egyik újdonsága az „Okostokker” sarok, ahol elmélyültebb beszélgetéseket is lehetett folytatni edukatív tartalomszolgáltatókkal a pénzügyek, a pszichológia vagy akár a művészetek területéről A TikTokkerek, YouTubberek és Twitchesek egy lehengerlő közös kerekasztal beszélgetésen is bemutatkoztak, szimbolizálván, hogy a falak kezdenek ledőlni az egyes közösségi média csatornák között.

Az influencerek ezen a napon térítésmentesen vettek részt a közönségtalálkozókon, megköszönvén és viszonozván követőik egész éves szeretetét.

Felléptek Nemazalány x Sofi, Manuel, valamint az R3D1ONE hip-hop együttes tagjai, a műsorvezető Dér Heni és Szabyest. Az esemény fő támogatói a HUMDA és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága voltak, játékos formában bemutatván a fiataloknak a közlekedésbiztonság gyakorlati kérdéseit.

HelyiTikTop FesztiválBudapestAkvárium KlubTikTokdíjátadókközösségi média