2023.10.04, Szerda
Április 11-től ismét szabad az út a pesti alsó rakparton
Kép: bkk.hu

Április 11-től ismét szabad az út a pesti alsó rakparton

Budapesti Közlekedési Központ

2022.04.11. 09:13

Április 11-én, hétfő reggel 6 órakor megnyílik a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint mindkét irányban használható lesz a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között.

Hirdetés

Az id. Antall József rakparton és a Jane Haining rakparton is befejeződött az ivóvízvezeték-építés, ezért április 11-étől, hétfő reggel 6:00-tól ismét szabad az út a gépjárművel közlekedők előtt a pesti alsó rakparton a Margit híd és az Eötvös tér között, illetve tovább az Erzsébet hídig.

A Széchenyi rakparton – a Jászai Mari tér és a Markó utca között – április 19-én kezdődhet a főnyomócső cseréje, és előreláthatólag 2022. negyedik negyedévében fejeződik be. Az azt követő ütemben, az Erzsébet hídi csomópontnál várhatóan idén júliusban indulnak a munkák.

A Fővárosi Vízművek saját forrásból végzi a Margit híd és az Erzsébet híd között húzódó, 1200 milliméter átmérőjű főnyomóvezeték cseréjét. A régóta esedékes rekonstrukció a Fővárosi Önkormányzat pesti alsó rakpartot érintő projektjeivel összehangoltan valósul meg, a Vízművek szakemberei úgy szervezték a munkákat, hogy sokkal rövidebb a Budapesten élők és közlekedők számára kényelmetlenséggel járó lezárások ideje.

Helyipesti rakpartBKKútfelújításforgalom