2022.05.20, Péntek
Péntektől ismét elindul a menetrend szerinti hajójárat a Dunán
Fotó: BKK/Nyirő Simon

Péntektől ismét elindul a menetrend szerinti hajójárat a Dunán

Budapesti Közlekedési Központ

2022.04.29. 10:00

Április 29-én, pénteken újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán a Nemzeti Színház és a Margitsziget között. Keddtől péntekig a BKK havibérletével vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni a hajóra.

Hirdetés

Az elmúlt évhez hasonlóan a BKK és a MAHART együttműködésében idén is elindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. A hajójárat 2022. április 29-től, péntektől a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik: a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Vigadó tér kikötőkben köt ki.

A hajójárat keddtől vasárnapig 12 órától 20 óráig kétóránként indul. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

Jegyvásárlási tudnivalók

A járatra keddtől péntekig a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni. Mivel azonban a Budapesti Körjárat nem közszolgáltatás, a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe. Szombaton és vasárnap, illetve a bérlettel nem rendelkező személyeknek 1500 forintos napijegy váltható. A 7 évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra. Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség.

HelyiBKKhajóBudapestMahart Szabadkikötő Zrt.