2024.06.14, Péntek
Múzeumok éjszakája - Rendhagyó történelemórák a Terror Háza Múzeumban
Kép: facebook.com/muzeumokejszakaja

Múzeumok éjszakája - Rendhagyó történelemórák a Terror Háza Múzeumban

MTI

2022.06.22. 10:00

Az állandó kiállítás mellett rendhagyó történelemórákkal és hajnalig tartó nyitvatartással várja a látogatókat a Múzeumok éjszakáján, szombaton a Terror Háza Múzeum.

A Terror Háza Múzeum februárban ünnepelte megnyitásának 20. évfordulóját. A kommunizmus bukása után alig több mint egy évtizeddel olyan múzeum jött létre Magyarországon, amely méltó emléket állít a nyilas és a kommunista terror áldozatainak, nevükön nevezi a tetteseket, és bemutatja a 20. századi totális diktatúrák emberellenes tetteit - emlékeztetett az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében az intézmény.

Az Andrássy úti épület a Múzeumok éjszakáján 18 órától hajnali 2 óráig várja az érdeklődőket az állandó tárlat mellett rendhagyó előadásokkal - közölték.

Apor Attila történész 19 órakor Slachta Margit, "a legmodernebb magyar nő" életútját idézi fel, Balogh Gábor történész 20 órától Magyarország újabb kirablása 1945 után címmel ad elő, László Bernadett történész pedig 21 órától az 1945 utáni kommunista hatalomátvétel történetét ismerteti meg az érdeklődőkkel.

Farkas Sebestyén történész 22 órakor kezdődő előadásának témája az 1944-1945-ös magyarországi szovjet terror lesz, majd 23 órától Lakatos Dorina történész Nők az ÁVH-ban című rendhagyó történelemórája zárja az előadások sorát.

A Terror Háza Múzeum időszaki kiállítása a Múzeumok Éjszakáján technikai okokból zárva tart.

HelyiBudapestMúzeumok ÉjszakájakiállításTerror Háza Múzeum