2024.03.19, Kedd
BKK: Közlekedés a Sziget Fesztivál idején
Képek: Budapest Közlekedési Központ

BKK: Közlekedés a Sziget Fesztivál idején

Budapest Közlekedési Központ

2022.08.10. 18:02

Pár éves kihagyás után, idén ismét megrendezik a Sziget Fesztivált az Óbudai-szigeten, augusztus 10-e és augusztus 15-e között A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV, a 901-es, a 918-as és a 934-es éjszakai járatokon pedig a megszokottnál nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek, emellett transzferbusz jár a reptér és az Óbudai-sziget között.

Hirdetés

A BKK a közösségi közlekedés használatát javasolja a fesztiválra érkezőknek, mivel a rendezvény környékén számos közúti korlátozásra kell készülni. A Budapest Card Sziget Edition karszalagokkal a közösségi közlekedés, valamint a reptéri transzferjárat külön térítési díj nélkül vehető igénybe augusztus 8-a és 16-a között.

 

Közúti közlekedés

2022. augusztus 5-én 20:00 óra és augusztus 18-án 18:00 óra között lezárják az Ángel Sanz Briz út Mozaik utca és Auchan behajtó közötti szakaszát. 2022. augusztus 10-étől augusztus 16-áig naponta tervezetten 14:00 óra és másnap hajnali 3:00 óra között lezárják a Mozaik utca és Ángel Sanz Briz út csomópontját, valamint a budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit híd közötti szakaszon. Ebben az időszakban a lezárt alsó rakparti szakaszra a Margit híd felől csak engedéllyel lehet behajtani.

Közösségi közlekedés

Az augusztus 10-e és 15-e között zajló Sziget Fesztivál idején:

  • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a Batthyány tér és Aquincum között a H5-ös HÉV,
  • nagyobb kapacitású járművel közlekednek a 901-es, a 918-as és a 934-es éjszakai járatok,
  • a 226-os autóbusz július 30-tól augusztus 21-ig nem érinti az Óbudai-szigetet, helyette az Aquincumig közlekedik.

Augusztus 8-a és 14-e között transzferbuszok közlekednek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az Óbudai-szigetre. Augusztus 13-a és 16-a között az ellenkező irányban, a Szigetről a reptérre indulnak a transzferjáratok.

A Sziget Fesztivál helyszíne, az Óbudai-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel érhető el, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni.

A Sziget Fesztivál a H5-ös HÉV mellett megközelíthető a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától, valamint a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő H megállóhelyéről is.

 

 

A H5-ös HÉV Budapest egyes városrészeiből az alábbiak szerint közelíthető meg:

  • a belvárosból, a Déli pályaudvar vagy a Keleti pályaudvar felől az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva;
  • Dél-Buda felől a 19-es vagy a 41-es villamossal a Batthyány tér megállóig utazva;
  • a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről – a transzferbuszok mellett – a külön díjszabással közlekedő 100E autóbusszal a Deák Ferenc térig, majd ott az M2-es metróra átszállva a Batthyány tér állomásig utazva;
  • a Nyugati pályaudvarról a 4-6-os villamos vonalán a Margit híd, budai hídfő megállóig utazva;
  • a Göncz Árpád városközponttól az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;
  • a Népliget autóbusz-pályaudvartól az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;
  • a Puskás Ferenc Stadion autóbusz-pályaudvartól az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva, vagy az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva.

A Sziget Fesztivál helyszínén található BKK Ponton a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai segítik a rendezvény résztvevőit a fővárosi közösségi közlekedést érintő kérdésekben, valamint a BudapestGO alkalmazás használatával kapcsolatban, illetve a Filatorigát HÉV-állomáson a fesztivál időtartama alatt 0-24 óráig lehet munkatársainktól jegyet, bérletet vásárolni.

 

 

Figyelem!

Az M3-as metró a rendezvény ideje alatt az alábbiak szerint közlekedik:

  • augusztus 12-ig a metró Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár, Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni;
  • augusztus 13-án és 14-én a metró nem közlekedik, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között, a teljes vonalon az M3-as pótlóbusszal lehet utazni;
  • augusztus 15-én és 16-án, a metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár, a Kálvin tér és Újpest-központ között pótlóbusz közlekedik;
  • augusztus 17-től a metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között, illetve Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbusszal lehet utazni. Budapest nappali és éjszakai közösségi közlekedési hálózatának térképei a BKK oldalán érhetők el.

További információk a BKK oldalán olvashatók.

A Sziget Fesztivál idején is érdemes az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

HelyiBudapestBKKközlekedésSziget Fesztivál