2023.01.30, Hétfő
Megnyílik a Lánchíd felújított útpályája
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Megnyílik a Lánchíd felújított útpályája

magyarepitok.hu

2022.12.17. 08:00

Az A-Híd munkájának köszönhetően a több mint 150 éves híd méltó módon ölti magára régi-új köntösét.

Hirdetés

2021 áprilisában vette át a Lánchíd teljes munkaterületét az annak felújítását a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megbízásából kivitelező A-Híd Zrt. Azóta is folyamatosan dolgoznak az 1849-ben átadott híd annak eredeti szellemiségét tükröző, de a modern megoldásokat nyújtotta lehetőségeket is igénybe vevő projektjén, mely által méltó módon kapja vissza a főváros első állandó hídját.

 

Változatos munkákkal jutotak el ehhez a mérföldkőhöz

A híd híres oroszlánjai megjárták a restaurátorműhelyeket és immár újra őrzik az átkelőt, a kandeláberek is újra a helyükre kerültek, acéltáblákat szereltek fel a a híd szerkezetére, majd egy nap alatt lebetonozták a pályát, a Clark Ádám tér is többszörösen megújult és a lista még korántsem teljes, illetve további munkák is várnak még a kivitelezőre. Minderről lapunk folyamatosan cikkekkel és videókkal tájékoztatatjuk az olvasóközönséget.

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

December 16-án délután 14:30-kor kezdődött meg a Lánchíd budai hídfőjénél az ünnepélyes sajtóesemény, melyet annak alkalmából tartottak, hogy a nap délutánja során megnyitják az átkelő felújított útpályáját.

Az eseményen felszólalt Sal László, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója, valamint Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója.

Miután a sajtóeseményen tájékoztatást adnak a felújítás eddigi eredményeiről, a résztvevők elsőként kelhetnek át autóbusszal a megújult útpályán.

 

Cikkünket hamarosan további képekkel és információkkal bővítjük.

Galéria

HelyiA-Híd Zrt.hídfelújításhídépítésBKKLánchíd