2024.04.24, Szerda
M3-as metró - január 23-tól megnyitják a Deák Ferenc teret és a Ferenciek terét a forgalom előtt

M3-as metró - január 23-tól megnyitják a Deák Ferenc teret és a Ferenciek terét a forgalom előtt

magyarepitok.hu

2023.01.11. 14:33

A SWIELESKY Építő Kft és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. munkájával a város legfontosabb metróállomását is újra birtokba vehetik az utasok.

Hirdetés

Már novemberben megírtuk, hogy a hónapban megkezdődött a Ferenciek tere és a Deák Ferenc téri állomások műszaki-átadás átvétele, és ennek körülményeit a Lehel tér-Nagyvárad tér közti középső szakasz állomásait felújító és fejlesztő SWIETELSKY Építő Kft. ügyvezető igazgatója decemberben bővebben is kifejtette a magyarepitok.hu-n. Arról is beszámoltunk szintén tavaly, hogy a teljes metrófelújítás pályarendszerét kivitelező Swietelsky Vasúttechnika Kft. befejezte a teljes szakaszon befejezte a vágányhálózat átépítését.

 

A metró dél-pesti, Kőér utcai telephelye

 

Látványosan néz ki a két új állomás

Most a két állomás megnyitásának pontos dátumáról érkezett hír: január 23-án hétfőn, napközben veheti át a Ferenciek terét és a Deák Ferenc teret az utasforgalom (a linkekre kattintva bővebb információkat és galériákat tartalmazó cikkeinket olvashatják el) – derül ki a beruházó BKV-t képviselő Budapesti közlekedési Központ (BKK) közleményéből.

 

A Ferenciek tere

Ezt követően Kőbánya-Kispest végállomástól már a Deák Ferenc térig lehet utazni a metróval, így Dél-Pest felől átszállás nélkül elérhetővé válik a belváros, az M1-es földalatti, valamint az M2-es metró.

 

A Deák Ferenc tér színvilága ezen a még november közerpén készült fotón is jól látszik

A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is pótlóbusz közlekedik, a Nagyvárad téren pedig az állomás felújítása miatt továbbra sem állnak meg a szerelvények. Az M3-as metró felújítása a tervek szerint 2023. második negyedévében fejeződik be.

A felújítás 2023. második negyedévében fejeződik be, várhatóan március közepétől már a teljes vonalon jár a metró, május közepétől pedig az utolsóként felújított Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokat is használhatják az utasok.

HelyiBKKSwietelsky Magyarország Kft.Swietelsky Vasúttechnika Kft.metrófejlesztésmetrófelújításBKVFerenciek tereM3-as metróDeák Ferenc tér