2023.04.01, Szombat
A Tüskevár című zenés játékot mutatják be a Pesti Magyar Színházban
Kép: pestimagyarszinhaz.hu

A Tüskevár című zenés játékot mutatják be a Pesti Magyar Színházban

MTI

2023.02.25. 10:00

A Tüskevár című zenés játékot mutatják be március 9-én a Pesti Magyar Színházban Gémes Antos rendezésében.

Hirdetés

A nagyszínpadi előadást két felvonásban láthatja a közönség - áll a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Magyar Színház olyan műveket visz színre, amelyek a fiatal közönséget szólítják meg, de a család majd minden tagjának szórakoztató pillanatokat kínálnak. A Valahol Európában, A kincses sziget, az Oliver! és a Madagaszkár című musical után a Fekete István műve alapján készült Tüskevár című zenés játékot mutatják be a nagyszínpadon.

Az Olt Tamás, Szirtes Edina "Mókus" és Váradi R. Szabolcs által írt színdarabot Deres Péter, Gémes Antos és Szemenyei János alkalmazta a Magyar Színház színpadára. Az alkotók arra törekednek, hogy az 1957-ben megjelent regény nyomán olyan produkció szülessen, amelyben az író által megálmodott mondanivaló és történetvezetés nem sérül, és a mai kamaszok számára befogadható, élvezhető a végeredmény.

A darab cselekménye hangsúlyozottan a jelenben zajlik, a felnőtté válás nehézségeiről, a barátságról, az útkeresésről szól, arról, hogy minden serdülőnek jár egy "nagyapai hős". A zenés-táncos darabban a népi motívumokat, dallamvezetést és hangulatot ötvözik a hiphoppal, a rappel és a slam poetryvel.

A darab kettős szereposztásban látható, amelyben a Magyar Színház társulatának fiatal művészei kapnak nagyobb hangsúlyt. Tutajos szerepében Eszenszky Gergely és Fazekas László, Bütyök karakterében Penke Soma és Gréczy Balázs látható. A darab szíve Matula bácsi, akit Fillár István és Rancsó Dezső kelt életre - áll a közleményben.

Az előadás megtekintése 10 éves kortól ajánlott. További információk a https://pestimagyarszinhaz.hu/tuskevar/ linken érhetők el.

HelyiPesti Magyar Színházszínházelőadás