2024.04.25, Csütörtök
M3-as metró - március 20-án használatba vehetik a fővárosiak az Arany János utca és a Nyugati pályaudvar megállókat is
Nagy Mihály/magyarepitok.hu

M3-as metró - március 20-án használatba vehetik a fővárosiak az Arany János utca és a Nyugati pályaudvar megállókat is

magyarepitok.hu

2023.03.12. 10:00

A SWIETELSKY Építő és a Swietelsky Vasúttechnika munkájának köszönhetően hamarosan a teljes útvonalon járhat a metró.

Hirdetés

Lapunkban folyamatosan részletes képriportokkal számolunk be a felújítása végéhez közelítő M3-as metróról, melynek 9 állomást magába foglaló belvárosi szakaszának munkálatai 2019 novemberében rajtoltak el. A Kálvin tér, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák 2022 májusában már megnyílt meg az utasok előtt, január 23-án pedig két másik, a Deák Ferenc tere és a Ferenciek tere állomásokon is elindultak a szerelvények. Az állomások felújítása és modernizálása a Lehel tértől a Nagyvárad térig a SWIETELSKY Építő Kft. kivitelezésében valósul meg, a sínrendszert az azonos konszernhez tartozó, külön irányítású Swietelsky Vasúttechnika Kft. építi ki. Az egyes szakági terveket pedig a FŐMTERV Zrt. készítette.

 

Az Arany János utcai megálló február első felében (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Azt is megírtuk korábban, hogy ütemterv szerint márciusban adják át következő két állomást, az Arany János utcát (melyet részletes cikkben itt mutattunk be nemrég) és a Nyugati pályaudvart. Most mindezt Budapest főpolgármesterének Facebook-posztja is megerősíti, melyben a március 20-i dátumot jelentette be Karácsony Gergely.

 

A teljes vonalon fognak hétköznap közlekedni a metrók

Emellett a Budapesti Közlekedési Központ is kiküldött egy tájékoztatót, miszerint március 20-tól, délutántól kezdve újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár majd az M3-as metró. Mint írják, a Nagyvárad téren és a Lehel téren még tartani fog a felújítás, ezért ezeken az állomásokon nem állnak meg a szerelvények, a lezárt állomások környéke pótlóbusszal és egyéb járatokkal lesz majd megközelíthető.

HelyiSwietelsky Magyarország Kft.Swietelsky Vasúttechnika Kft.Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.Nyugati pályaudvarArany János utcaM3-as metró