2024.04.20, Szombat
Elkészült a Keleti pályaudvar utaskiszolgálását modernizáló beruházás
Fotó: MTI

Elkészült a Keleti pályaudvar utaskiszolgálását modernizáló beruházás

mti

2023.04.26. 11:59

Több mint 1500 négyzetméteren akadálymentes utascentrum jött létre, ahol az eddiginél sokkal komfortosabb lett az utasok kiszolgálása.

Hirdetés

Elkészült a budapesti Keleti Pályaudvar felújított utascentruma. A MÁV Zrt. 1,9 milliárd forint értékű beruházását a HC Építő Kft. és a Variabau Vegyesprofilú Építőipari és Kereskedelmi Kft. kivitelezte. A projektet a kormány és az Európai Unió Kohéziós Alapja társfinanszírozta.


Modern irodák és kiszolgáló helyiségek épültek

A korábbi sajtóhírek szerint az eddigi belföldi pénztárak és az azok előtti terület teljes átépítésével, több mint 1500 négyzetméteren akadálymentes utascentrum jött létre, ahol az eddiginél sokkal komfortosabb lett az utasok kiszolgálása.

Egy helyen van immár lehetőség a menetjegyváltással, a belföldi vagy akár nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére, és akadálymentesen lehet megközelíteni a pályaudvart az aluljárószint és a vágánycsarnok közti mozgólépcsőn vagy liften.

A felújítás keretében a dolgozók számára modern irodákat, irattárat, pihenőt és teakonyhát, illetve más kiszolgáló helyiségeket létesítettek.


Május első hetétől nyílik meg az utazóközönség előtt

Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közlekedésért felelős államtitkára kedden a helyszínen tartott sajtóbejáráson elmondta: az 1542 négyzetméteres utascentrum felújításának célja az volt, hogy a fővárosi pályaudvar megfeleljen a kor követelményeinek mind az utazók, mind a dolgozók szempontjából.

A felújított területen a sajtó képviselői megtekinthették az akadálymentesített új pénztárakat, lifteket, korszerű mosdókat, vandálmentes szanitereket és külön kialakított baba-mama szobát, amelyeket az utazóközönség május első hetétől használhat majd.  

HelyiMÁVvasútfejlesztésKeleti pályaudvarHC Építő Kft.Variabau Kft.