2024.04.22, Hétfő

MÁV

Színes programokkal egybekötött nyílt napot tart a Gyermekvasút vasárnap

2024.01.20

Helyi

Vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a széchenyihegyi végállomáson. Tíz és tizenhat óra között színes programokkal várják a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket, a vasútvonal felső szakaszán egész nap nosztalgiavonatok is közlekednek - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

A téli szünetben is díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatosok a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain

2023.12.22

Országos

A téli szünetben is díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain a világoszöld Kajla útlevelükkel - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Rekorderedmény született a MÁV-Volán-csoport Országos Véradó Napján

2023.12.11

Országos

Rekordszámú, több mint négyszáz önkéntes vett részt december 8-án a MÁV-Volán-csoport véradónapján - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Mindenszentek ünnepén változik a közlekedési rend a MÁV-VOLÁN-csoportnál

2023.10.30

Országos

A november 1-jei Mindenszentek ünnepéhez közeledve a MÁV-START és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.  A MÁV-VOLÁN-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – MÁV-START, Volánbusz, MÁV-HÉV – a mindenszentek ünnepéhez igazították a járatok közlekedési rendjét.

Új, világoszöld Kajla útlevéllel utazhatnak az alsósok az őszi szünetben

2023.10.24

Országos

Az idei tanévben új, világoszöld útlevelet kap minden alsós diák, amivel a korábbi években már megszokottak szerint ismét díjmentesen utazhatnak a kisiskolások az őszi szünetben a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain is.

A Magyar Építő Zrt. három projektje is versenyben van a kiemelkedő tetők nemzetközi díjáért

2023.10.07

Helyi

A nívós IFD Award rövidlistájára a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum a lapostető kategóriában került fel, a Nyugati Pályaudvar pedig a fémtetős épületek között esélyes az elismerésre.

Megkezdődik a Budapest−Hegyeshalom vasútvonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújítása

2023.09.13

Helyi

A vasúttársaság külön honlapot hoz létre, ahol az utasok tájékozódhatnak az aktuális közlekedési változásokról.

Helyfoglalási funkcióval bővült MÁV applikáció

2023.09.01

Országos

2022-ben egymillió utas töltötte le, és használta a MÁV applikációt.

Hőségriadó - Budapesten is vizet osztanak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon

2023.08.25

Helyi

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt augusztus 25-től naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon a MÁV-START ásványvizet biztosít az utasainak - derült ki a MÁV Zrt. közleményéből.

MÁV: idén is folytatódik az egyeskocsi-teherfuvarozás támogatási programja

2023.08.14

Országos

A vasúti áruszállító vállalatok az egyeskocsi-teherfuvarozás ellátása érdekében idén 6,4 milliárd forint állami támogatásban részesülhetnek pályázat útján; a forrást az Energiaügyi Minisztérium (EM) biztosítja - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Utazási kedvezmény és MÁV Karrierjárat a Művészetek Völgye fesztiválon

2023.07.24

Országos

A Művészetek Völgye egy tíznapos, összművészeti fesztivál, ahol a koncertek és a balaton-felvidéki környezet mellett az érdeklődők 10 napon át részesei lehetnek egy igazi alkotó közösségnek.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Budapest–Belgrád vasúti fejlesztés

2023.06.30

Helyi

Újabb szakaszon veszi kezdetét a tervezési, illetve a kivitelezési munka.

Változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó társaságok közlekedési rendje Pünkösdkor

2023.05.26

Országos

Pünkösdkor változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó társaságok közlekedési rendje. A vonatok május 28-án vasárnap az ünnepnapra, 29-én hétfőn a vasárnapra, 30-án kedden már a munkanapokra érvényes menetrend szerint közlekednek. Jelentősen megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

Elkészült a Keleti pályaudvar utaskiszolgálását modernizáló beruházás

2023.04.26

Helyi

Több mint 1500 négyzetméteren akadálymentes utascentrum jött létre, ahol az eddiginél sokkal komfortosabb lett az utasok kiszolgálása.

MÁV-Volán csoport: elérhető az orszagberlet.hu weboldal

2023.04.17

Országos

Elérhető a MÁV-Volán csoport által létrehozott orszagberlet.hu weboldal, amely a május elsejétől érvényes vármegye- és országbérlettel kapcsolatban segíti az utasok tájékoztatását, a megfelelő bérlettípus kiválasztását - közölte a cégcsoport hétfőn az MTI-vel.

Látványos pontjához ért a Nyugati pályaudvar rekonstrukciója

2024.01.04

Helyi

Teljesen megújult a Teréz körút felőli homlokzat, a tornyok és a főlépcső, így a pályaudvar már újra eredeti pompájában fogadja az utasokat a Magyar Építő Zrt. munkálatainak köszönhetően.

Mávinform: az ünnepi időszakban változik a vonatok és a buszok közlekedési rendje

2023.12.20

Országos

A közlekedési társaságok járatai karácsonykor és az év végén, újévkor megváltozott rend szerint járnak.

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai

2023.11.30

Országos

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai, elsőként a MÁV-HÉV fényfüzérekkel díszített egyedi nosztalgia szerelvényével lehet utazni december 1-én, 2-án és 3-án, a kora esti órákban a H5-ös HÉV vonalán - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Újabb szakaszába lép a Budapest-Hegyeshalom vasútvonal felújítása

2023.10.27

Helyi

Három héten át több szakaszon csak pótlóbusszal lehet közlekedni, mert a munkálatok már mindkét vágányt érintik.

Hatékonyabbá válik a vasúti járműfejlesztés és karbantartás a MÁV-VOLÁN-csoportnál

2023.10.10

Országos

Magántőke bevonásával válhat jobbá, egyszerűbbé a vasúti járművek karbantartásának és gyártásának folyamata a MÁV-VOLÁN-csoportnál, miután a Kormány döntése nyomán a MÁV VAGON Kft. mintegy 75%-a magánkézbe kerül.  A cég ugyanakkor továbbra is a MÁV-VOLÁN-csoport leányvállalata marad, így a munkavállalók foglalkoztatásának feltételeit nem befolyásolja a tulajdonosi szerkezet változása.

Magyar Vasút 2023: új korszakot hirdetett meg az ÉKM, gyökeresen átalakul a MÁV-Volán

2023.10.05

Országos

“Vasúté a jövő, de mit kell tennünk ma?” Ez a mottója a HUNGRAIL szervezésében létrejött konferenciának, amelyen a döntéshozók és az ágazati szereplők közösen vitatják meg a magyar vasút jelenlegi kihívásait, feladatait. A konferencián az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára fontos bejelentést tett.

Elkezdődött a Budapest−Hegyeshalom vasútvonal felújításának előkészítése a Biatorbágy−Szárliget szakaszon

2023.09.03

Helyi

Az elmúlt időszak szélsőséges időjárása hatására a pálya állapota olyan mértékben romlott, hogy szükségessé vált a mielőbbi rekonstrukció.

Teljes lezárás mellett folytatódik a Nyugati pályaudvar aluljáró átépítése

2023.09.01

Helyi

Megújul a keresztaluljáró, és peronfelvonót is cserélik.

Augusztus 28-ától több vonalon változik a vonatok menetrendje

2023.08.22

Országos

Augusztus 28-ától több vonalon változik a vonatok menetrendje, a legfontosabb újdonság, hogy Debrecent és Egert napközben kétóránként közlekedő InterRégió-járatok kötik össze - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Vasútfejlesztési stratégia: tíz év alatt újulna meg a pályahálózat és a járműpark

2023.08.04

Országos

A szaktárca átfogó vasútfejlesztési programot terjeszt a kormány elé.

Mávinform: szombattól megszűnik a pótjegy és már országbérlettel is lehet utazni az IC-ken

2023.06.30

Országos

Július 1-jétől a MÁV-START és a GYSEV járatain megszűnnek az IC-pótjegyek és a gyorsvonati pótjegyek, a helyükbe új, egységes árazású helyjegyek lépnek a vasúti távolsági közlekedésben - tájékoztatta a Mávinform pénteken az MTI-t.

Felújítják a Rákosrendezőnél található vasúti átjárót

2023.06.21

Helyi

A munkálatok idején az esztergomi, a váci és a veresegyházi vonalon július elejéig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Atlétikai vb - 2023 forintért lehet vidékről Budapestre utazni a vb alatt

2023.05.03

Országos

VB2023 elnevezéssel kedvezményes jegyet vezet be a MÁV-Volán-csoport Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére, az augusztusi budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságra.

MÁV: két óránként lehet eljutni vonattal Budapestről Prágába

2023.04.20

Helyi

Két óránként lehet eljutni vonattal Budapestről Prágába, a két főváros között a szerelvények 7 óra alatt teszik meg az utat - hívta fel a figyelmet a MÁV szerdán az MTI-nek küldött közleményében.

Sokat spórolhatnak a családok a Pest vármegyei bérlettel

2023.04.08

Helyi

Havonta akár 100 ezer forintnál is többet spórolhat egy vonattal közlekedő, Pest vármegyében élő, ingázó család a május 1-jétől elérhető vármegyebérlettel - közölte Tarnai Richárd főispán csütörtökön az MTI-vel.