2024.04.18, Csütörtök
Korda György és Balázs Klári a Budapest Parkban lép fel
Kép: budapestpark.hu

Korda György és Balázs Klári a Budapest Parkban lép fel

MTI

2023.04.12. 09:33

Számos különleges vendéggel, élő zenekarral, táncosokkal és vizuális effektekkel ad látványos koncertet Korda György és Balázs Klári május 4-én a Budapest Parkban.

Hirdetés

A népszerű művészházaspár első alkalommal lép fel a kulturális intézményben, ahol telt ház esetén 12 ezer néző előtt adhatnak műsort. Korda György és Balázs Klári a Budapest Park után egy több mint ötvenállomásos országos turnéra indul, amelynek keretében a legnagyobb fesztiválhelyszíneken is koncerteznek - hangzott el az énekesházaspár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

"Nyolcvannégy éves elmúltam, de boldog vagyok, hogy végre a Budapest Parkban, sok-sok fiatal előtt léphetek fel. Különleges kihívás ez számunkra, ugyanakkor jó érzés, hogy remek fiatal művészek lesznek velünk a színpadon" - mondta Korda György. Balázs Klári hozzáfűzte: a Sziget fesztiválon tizenkét alkalommal már tapasztalhatták, milyen nagyszerű a fiatalok szeretetét érezni.

A Korda-Balázs házaspár dalait feldolgozó közreműködő vendégek között lesz Csonka András színművész, Csordás Tibor, a Fiesta együttes volt tagja, Dallos Bogi és Puskás-Dallos Péter, valamint Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekese.

Schoblocher Barbara elmondta: évekkel ezelőtt Szűcs Krisztiánnal közösen adták elő egy 1972-es Korda-sláger, a Mondd, hogy szép volt az este feldolgozását, és a szám utána beépült a zenekara repertoárjába. A Dallos-Puskás énekesházaspár arról beszélt, hogy még soha nem duetteztek együtt, május 4-én a Budapest Parkban ez is meg fog történni.

A Korda-slágerek Szakos Krisztián új hangszerelésében csendülnek fel

"Tavaly ősz óta dolgozunk a projekten, hamarosan indulnak a próbák, a produkcióban generációk találkoznak. A hangszerelésben teljes művészi szabadságot élvezhettem, a dalokhoz zenei alázattal közelítettem. A cél az, hogy olyan szórakoztató show-t állítsunk össze, amely látványos és jókedvű" - fogalmazott Szakos Krisztián az eseményen.

Balázs Klári hangsúlyozta, hogy régóta vágytak élő koncertekre, és örülnek, hogy most ez egy teljes turnén így lesz. Arra a felvetésre, miként vigyáz a kondíciójára, Korda György megjegyezte: "beosztva az erőt, nem futkározunk".

Az énekes felidézte, hogy nemrég egy fiatal csapat, a Carson Coma dolgozta fel Nem vagyok ideges, fő a nyugalom című 1962-es slágerét, és Szegeden velük együtt énekelte a dalt. "A srácok annyi idősek, mint én voltam 1962-ben".

A Korda György-Balázs Klári házaspárt az elmúlt években az énekes egy korábbi dala, a Reptér újra rögzített változata tette népszerűvé a fiatal generáció körében is. A Budapest Airport 2021-ben újraforgatta a videoklipet is, a szám modern verziója a YouTube-on 9,9 millió megtekintésnél jár.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a Reptér kapcsán most egy TikTok kihívást hirdetnek, és aki a legtöbb like-ot gyűjti be, ott lehet a május 4-i koncerten a Budapest Parkban, sőt színpadra is léphet.

Korda György először 1958-ban lépett fel, első sikerét a Szeretni kell című dallal érte el. A hatvanas évektől az ország egyik legnépszerűbb énekesének számított, rendszeresen sikerrel szerepelt a televízió és a rádió által is közvetített táncdal- és egyéb fesztiválokon, versenyeken. Minden albuma aranylemez lett, eladásai túllépték a négymillió példányt. A nyolcvanas évek eleje óta feleségével, Balázs Klárival lép fel, lemezeiket is közösen készítik.

HelyiBudapestBudapest Parkkoncertprogramok