2024.03.29, Péntek
Magas színvonal és gyorsaság - szintet lépett az Elite Park  
Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Magas színvonal és gyorsaság - szintet lépett az Elite Park  

magyarepitok.hu

2023.04.03. 16:15

A magyar tulajdonú Bayer cégcsoport fejlesztésében és kivitelezésében megvalósuló újbudai társasház szerkezetépítését előregyártott elemekkel tették hatékonyabbá.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját az Újbuda megújuló városrészében épülő Elite Park második és harmadik épülete is. A különleges társasház a Bayer Property Zrt. fejlesztésében és a Bayer Construct Zrt. kivitelezésében valósul meg Budapest XI. kerületében.

A 464 lakásos ingatlan ékes példája annak, hogy előregyártott elemek alkalmazásával európai szintű gyorsaságot és minőséget képvisel. A beruházás három ütemből áll – az első épületbe már beköltözhettek a lakók, a második és harmadik épület pedig kis különbséggel, csaknem együtt érte el szerkezetkész állapotát.

 

 

Az Elite Park II- III. ütemének kivitelezése 2022 márciusában indult, kerek egy év alatt érte el legmagasabb pontját, ez alkalomból a Bayer Construct Zrt. a szokásos módon bokrétaünnepet tartott. A kivitelező cég nagy hangsúlyt fektet arra a hagyományra, hogy a kivitelezett épületek tartószerkezetének elkészültekor köszönetet mondanak az építésben résztvevő dolgozóknak és megvendégelik őket.

 

Tágas egyedi tetőteraszok teszik egyedivé az épületet

A két új 9 emeletes társasház különlegessége a 6. emelettől kezdődően kialakított unikális panorámás tetőtéri lakosztályok. Egyedi kialakítás továbbá az utcafrontról nyitott belső tér, melyre széles átjáró és egyedi elrendezésű oszlopok engednek betekintést.

 

 

3-4 fő elegendő a panelek elhelyezéséhez

Mint a Bayer Construct szinte valamennyi projektjében, itt is fontos szerepet kapott az előregyártás. Az erkélylemezeket és a teljes födém szerkezetéhez készült kéregfödém elemeket - a pinceszint feletti födém kivételével - a Viastein biharkeresztesi gyára állítja elő, amely nagyban elősegíti a kivitelezést és látványosan felgyorsítja a szerkezetépítés munkafázisát. Az előregyártott kéregelemek elhelyezése előtt, a szükséges alátámasztó rendszer 3-4 fővel kiépíthető és gyakorlatilag ez a létszám elegendő a panelek elhelyezéséhez is.

Az előregyártott elemek előkészítése komplex, több szakági tervező összehangolását igénylő feladat, amelyet a kivitelező Bayer a cégcsoporton belül, hatékonyan old meg. A panelek a helyszínre érkezést követően gyorsan, szinte a kamionról azonnal a végleges helyükre kerülnek és már tartalmazzák a tovább építéshez szükséges elektromos előkészítést is. Így mérsékelhető a kivitelezéssel járó zaj és por mennyisége.

 

 

Hamarosan a belső terek kialakítása kezdődik

Mint Varga András szerkezetépítési üzletágvezető lapunknak elmondta: a következő hónapokban az ütemtervnek megfelelően haladnak a kivitelezéssel. A nyílásszárók beépítésével zárttá teszik a homlokzatot, majd elkezdik a szigetelést. A tetőteraszokon is a szigeteléssel folytatódik a munka, így biztosítják az épület vízmentességét.

 

 

A belső terekben az aljzatbetonozás és vakolás zajlik majd, illetve haladnak tovább a megkezdett gépészeti és elektromos alapszerelésekkel.

Az épületek -1-es szintjén parkolóházat alakítanak ki, a földszinten pedig a lakások mellett üzlethelyiségek létesülnek.  Az épületekben távhő biztosítja majd a fűtést, a projektben egyedi Split klímaberendezésekkel biztosítják. A projekt várhatóan 2024 II. negyedévében készül el.

Galéria

HelyiBudapestingatlanfejlesztésBayer Construct Kft.társasházakBayer PropertyelőregyártásBiharkeresztes