2024.04.20, Szombat
Fotókon mutatjuk, hogyan készül el Pilisvörösvár régen várt új bölcsődeépülete
Fotók: Épkar Zrt./Facebook, látványterv: Pilisvörövár Önkormányzat

Fotókon mutatjuk, hogyan készül el Pilisvörösvár régen várt új bölcsődeépülete

magyarepitok.hu

2023.06.01. 10:07

Az Épkar munkatársai a budai agglomerációs városban egy 40 kisgyermeknek otthont adó kettős szerkezetű épület projektjén dolgoznak.

Hirdetés

Megtöbbszörözi kapacitását a Pilisvörösvári Tipegő Bölcsőde. Az intézmény jelenleg is használatban lévő, de teltházas és várólistás 26 férőhelyes Szent István utcai telephelyétől nem távol, szintén a város központi részén, egy önkormányzati telken építenek fel egy új épületet. Ebben 4 csoportnyi kisgyermeket, összesen 40 főt tudnak majd gondozni – derül ki a pilisvorosvar.hu információiból. Kiemelik még, hogy a beruházás 8 új munkahelyet is teremt.

 

Látványterv

 

Már a falazási munkák második üteménél tartanak

A fejlesztés már javában zajlik, miután az engedélyes és kiviteli tervek 2022-ben elkészültek és 2023. március 2-án átadták a munkaterületet is. A kivitelezésről nemrég a helyszínen dolgozó Épkar Zrt. tett közzé Facebook-posztot, melyben fotók segítségével mutatják be, hogy hogyan halad a projekt. Arról is hírt adott bejegyzésében a magasépítő vállalat, hogy már a falazási munkák második üteménél, valamint a födémzsaluzásnál és -szerelésnél tart a munka.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A projektben, mint ahogy a látványterven is jól látható, egy kettős kialakítású, de egybekapcsolt épület készül el, az átadás várható időpontja pedig 2023 vége.

 

Játszóudvart és fedett teraszt is építenek

 

 

A kivitelezés során többek között négy csoportszobát és az azokhoz kapcsolódó, a gyerekek ellátását biztosító helyiségcsoportokat alakítanak ki az épületben: nevelői szobákat, irodákat, melegítő konyhát és babakocsitárolót is átadnak majd. A kisgyermekek egy tágas játszóudvaron és egy fedett teraszon is élvezhetik majd a szabad levegőt.

 

 

Az új bölcsődeépület összetett akadálymentesítést is kap:

  • a bejáratot,
  • a mosdót,
  • és az épület előtti parkolót is ennek megfelelően építik ki.

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a projekt teljes költségvetése mintegy 1,04 milliárd forint, ebbe az összegbe már a bútorok és játékok beszerzése is beletartozik.

 

 

Galéria

HelyiPilisvörösvárbölcsődeÉpkar Zrt.