2024.03.29, Péntek
Törökbálinton épített új logisztikai központot a Market és az Aston Construction
Fotók: Panattoni

Törökbálinton épített új logisztikai központot a Market és az Aston Construction

magyarepitok.hu

2023.05.13. 10:00

A Panattoni Dock City Törökbálint projekt négy csarnokot foglal magába, mindösszesen 9 hónap alatt építették fel.

Hirdetés

Május 11-én hivatalosan átadták az európai szinten is ismert ipariingatlan-fejlesztő, a Panattoni első magyarországi projektjét, aPanattonni City Dock Törökbálintot. Az új logisztikai központ mindössze 12 kilométerre helyezkedik el Budapesttől. A négy raktárból álló komplexum fejlesztését a legkorszerűbb környezetvédelmi sztenderdek és előírások szerint végezték el – írja a beruházó közleményében. A projektet a Market Építő Zrt. és az Aston Construction Zrt. kivitelezte és a Value4Real tervezte.

 

 

Háromnegyed év alatt épült fel

A létesítmény megnyitóján Kemenes László, a Panattoni Hungary ügyvezetője elmondta,

mindössze 9 hónap leforgása alatt sikerült egy korszerű, BREEAM Excellent tanúsítással rendelkező, energia és környezettudatos üzleti parkot megépíteni egy kihívásokkal teli időszakban.

Az eseményen – amelyen a környezetvédelem jegyében szalagátvágás helyett egy facsemetét ültettek el a vendégek – Elek Sándor, Törökbálint polgármestere emlékeztetett: a város büszkén viseli a „Vállalkozásbarát önkormányzat” címet és a beruházó stabilitása és professzionalizmusa kiválóan illeszkedik Törökbálint értékeihez.

 

 

Az első bérlő nyár elején költözik be

A négy épület mindegyikét a bérlők igényeire szabják, az első bérlő nyár elején költözik be. A gyógyszerészeti termékeket gyártó Pharma Pack raktárbázist és csomagolóüzemet épít ki, amelyhez speciális kialakítású hűtőraktár is tartozik majd, mindezt 3000 négyzetméteren.

A beruházásban fontos szempont volt a fenntarthatóság: a telek felét fákkal és cserjékkkel ültették be, a növények és vadvirágok locsolását automata öntözőrendszer biztosítja. A parkolóban több elektromos töltőállomást és autómegosztó-parkolóhelyet építettek ki, illetve a kerékpár és roller-tárolókat is kialakítottak.

 

 

Az épületek a BREEAM-irányelveknek megfelelő, csökkentett vízfogyasztású szaniterekkel és csaptelepekkel, szivárgásérzékelő rendszerrel, valamint intelligens energiagazdálkodási rendszerekkel lettek felszerelve. Törekedve a természetes megvilágítás növelésére, az irodákba kifejezetten nagy ablakokat építettek és a BREEAM irányelvek mentén alakították ki az irodahelyiségek akusztikáját is.

Galéria

HelyiTörökbálintMarket Építő Zrt.logisztikai központPanattoniAston Construction Zrt.Value4Real