2024.04.27, Szombat
Az idei év legnagyobb magyarországi beruházásában épül hatalmas üzemkomplexum Nyíregyházán
Illusztráció: Sunwoda

Az idei év legnagyobb magyarországi beruházásában épül hatalmas üzemkomplexum Nyíregyházán

magyarepitok.hu

2023.07.27. 10:10

580 milliárd forintos óriásprojekt sorozatban készül a kínai Sunwoda elektromos akkumulátorokat előállító létesítménye és a hozzá tartozó fejlesztések.

Hirdetés

Hatalmas építkezést jelentett be reggel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Kovács Tamás, Nyíregyháza polgármestere. A tárcavezető Facebook-közvetítésben tett bejelentése szerint a kínai Sunwoda (a világ kilencedik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártó cége) jelentős versenyt követően Nyíregyházát választotta első európai gyára helyszínéül (a Sunwodának hét kínai és egy indiai üzemközpontja van).

 

90 százalékban újrahasznosított szennyvízzel dolgoznak

A bejelentésből kiderült: az fejlesztés első üteme mintegy 93 milliárd forint lesz, de a teljes fejlesztés minden elemével együtt végül 580 milliárd forinots értékre rúg majd. Elhangzott: a Sunwoda számára a környezetvédelem kiemelten fontos, a gyár teljes vízigényének 90 százalékát tisztított szennyvízből fogják biztosítani, és pusztán kézmosási, ivási és egyéb hasonló célokból fognak ivóvizet felhasználni, ráadásul szennyvíz-előkezelőt is építenek. A cég napelemparkot is telepíteni fog, és így alapvetően megújuló energiával biztosítják majd az üzem működését.

 

Rövidhírünket hamarosan bővítjük.

HelyiautóiparüzemépítésüzemfejlesztésszennyvízNyíregyháza