2024.04.27, Szombat
Megkezdődik a Budapest−Hegyeshalom vasútvonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújítása
Fotó: MÁV

Megkezdődik a Budapest−Hegyeshalom vasútvonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújítása

MÁV

2023.09.13. 08:59

A vasúttársaság külön honlapot hoz létre, ahol az utasok tájékozódhatnak az aktuális közlekedési változásokról.

Hirdetés

Szeptember 18-tól megkezdődik a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának tervezetten a decemberi menetrendváltásig tartó felújítása – olvasható a MÁV Zrt. sajtóközleményében.

Ahogy korábban megírtuk a Biatorbágy és Szárliget közötti 29 kilométeres vonalszakaszon az ütemezett, rendszeresen elvégzett ún. kihúzóerő-vizsgálatok megállapították, hogy az idei heves esőzések és az elmúlt hetek hősége hatására felgyorsult a korábban feltárt állapotromlás üteme, így szükségessé vált az eredetileg a jövő esztendő első negyedévére tervezett felújítási munkák újraütemezése, minél korábbi elvégzése.

A tájékoztatás szerint a sínek, betonaljak cseréje mellett elvégzik az ágyazatrostálást, vágányszabályozást, továbbá több mint másfél kilométer hosszan az alépítményt is (vasúti töltés, bevágás) helyreállítják, ezenkívül hat felsővezeték-tartóoszlopot is cserélnek. A három ütemre felosztott, mintegy három hónapig tartó munkálatsorozat során 950 darab 120 méter hosszú sínszálakat fektetnek le, 96 ezer vasbetonaljat cserélnek, és mindeközben több mint 100 ezer tonna ágyazati anyagot építenek be.

A kivitelezést a MÁV Zrt. leányvállalata, a MÁV FKG végzi, a karbantartásra 32,5 milliárd forintot fordítanak.

 

Jelentősen változik a vonatközlekedés

Az első ütemtől, 18-án hétfőtől jelentősen módosul a vonatok menetrendje. A változásokról és az utazáshoz javasolt járatokról az utasok a www.mav.hu/egyesvonal elérésű weboldalon tudnak tájékozódni, amelyet folyamatosan frissítenek részletes információkkal, menetrendekkel, térképekkel.

Ezenkívül az állomások, megállóhelyek, vonatok kijelzőin, plakátokon és hangosbemondókon, továbbá az értékesítési csatornákon keresztül is megkezdik a tájékoztatást.

 

vasútfejlesztésHelyiBudapestMÁVBiatorbágyGyőrTatabányaHegyeshalomMÁV FKG Kft.vasútfelújításSzárliget