2024.05.02, Csütörtök
Haydneum Ősz címmel indít sorozatot a Magyar Régizenei Központ
Fotó: haydneum.com

Haydneum Ősz címmel indít sorozatot a Magyar Régizenei Központ

MTI

2023.10.01. 10:00

Haydneum Ősz címmel indít sorozatot a 2021-ben alapított Haydneum - Magyar Régizenei Központ: a programsorozat keretében koncerteket tartanak a Müpában, a Zeneakadémián, és a Lóvasúton, valamint a budavári Lovardában is - tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön.

Hirdetés

Mint felidézik, az intézmény célja, hogy minél több helyszínen, minél szélesebb réteget elérve közelebb hozza a közönséghez a műsorokon szereplő korszakot, annak zenei és kulturális örökségét.

A Haydneum - Magyar Régizenei Központ közleményében kiemeli, hogy október 14-én, a Budavári Lovarda épületében Bach-kantátákat hallhat a közönség Vashegyi György két együttesének előadásában, szólistaként Csereklyei Andrea, Bárány Péter, Bernhard Berchtold és Borka Ákos lépnek fel.

Október 16-án indul Bősze Ádám sorozata Haydnnal Párizsban címmel a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban, majd október 24-én a Müpában lép fel a Haydneum két rezidens együttese, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, Szutrély Katalin és Berecz Mihály lesznek a program szólistái. Hummel, Haydn és Beethoven műveit Vashegyi György vezényli, az előadást október 25-én a veszprémi közönség is meghallgathatja a Hangvillában - áll a közleményben.

Október 27-én a Zeneakadémia Solti termében indul útjára a Haydneum új fortepiano-sorozata, első előadásán a kiváló holland fortepiano-művész, Bart van Oort ad szólóestet. A sorozat különlegessége, hogy a művek, megidézve a korabeli hangzásvilágot a keletkezésük idején használatos eredeti, illetve kópia hangszereken szólalnak meg.

Az őszi szezont Bősze Ádám újabb előadása zárja november 13-án a Lóvasúton, amely ezúttal Párizs 18. század végi hangversenyéletébe enged betekintést. További információk a https://haydneum.com/ internetes oldalon olvashatók.

HelyiHaydneumMagyar Régizenei Központ