2024.04.27, Szombat
Kapacitásbővítéssel oldották meg Piliscsaba szennyvízkezelési gondjait
Fotó: magyarepitok.hu

Kapacitásbővítéssel oldották meg Piliscsaba szennyvízkezelési gondjait

Forrás: MTI

2024.01.27. 10:00

A fővároshoz közeli település teljes szennyvízmennyiségét fogadni tudja a 358 millió forintból fejlesztett szennyvíztisztító-telep.

Hirdetés

A dinamikusan növekvő lakosságszám miatt a csatornahálózat és a szennyvíztisztító fejlesztése is elkerülhetetlenné vált Piliscsabán. A 358 millió forintos fejlesztést a Széchenyi 2020 program keretében 340 milliós vissza nem térítendő támogatásból és a település 18 millió forintos hozzájárulásából valósították meg. A kivitelezést a szolnoki székhelyű Általános Vállalkozási Műhely Kft. végezte.

Lehetőség van új csatornabekötésekre is

A múlt év végén befejezett munkálatok után megnyílt a lehetőség új csatornahálózat építésére és további háztartások csatlakozására. A fejlesztés részben a szennyvíztelep bővítési területén belül, részben az üzemen kívüli biológiai műtárgyblokk felhasználásával, gépészeti felújítással és átalakítással történt meg, ezenkívül bővítették a a szennyvízhálózatot – közölte a település önkormányzata. A célkitűzés az volt - a tenderkiírás alapján -, hogy a Piliscsabai szennyvíztelep két teleprészének az együttes hidraulikai kapacitása elérje a 1.950 m3/nap értéket, a biológiai kapacitása pedig 16.249 LE-t.

A lakosságszámhoz igazították a közművek kapacitását

Piliscsaba lakosságának növekedése az elmúlt évtizedek során folyamatos, a népesség dinamikus növekedésével azonban a közszolgáltatások nehezen tudnak lépést tartani. A szennyvíztisztító telep kapacitásának növelése ezért elengedhetetlen volt a helyi lakosok életszínvonalának fenntartásához.

HelyiPiliscsabacsatornaépítésszennyvízszennyvízelvezetésszennyvíztelep