2024.04.27, Szombat
Megérkeztek az első bérlők a BEM Center irodaházba
Fotók: Molnár Péter / Market Építő Zrt.

Megérkeztek az első bérlők a BEM Center irodaházba

magyarepitok.hu

2024.02.22. 15:02

A Bem tér legrégibb épületéből újjászületett komplexum kivitelezését 2023 végén fejezte be a Market Építő Zrt.

Hirdetés

Átadták a BEM Centert, a hazai ingatlanpiac új prémium irodaházát. A korszerű, 21. századi szemléletben kialakított irodákba már beköltözhettek az első bérlők: köztük a beruházó és fejlesztő Market Asset Management Zrt. - adta hírül közösségi oldalán a kivitelező Market Építő Zrt. 

A 2023 végén elkészült Bem téri komplexumban kapott helyet a hazánkban első, ötcsillagos luxury lifestyle kategóriájú Kimpton Hotel & Étterem is. Az egykori Radetzky-laktanya újjáépítése a 19. századi épület homlokzatának megtartása mellett történt. A munkálatokról lapunk rendszeresen beszámolt.

„Beköltözésünk az elkészült BEM Center irodaházba régóta várt pillanat. Az építészek munkája nem csupán az irodaházat teszi egyedivé, hanem a munkavégzés élményét is. Fejlesztőként és beruházóként büszkék vagyunk arra, hogy az elsők között élvezhetjük az épület biztosította előnyöket” – emelte ki Makra Sándor, a Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója.

 

 

A zöld jövőképhez alkalmazkodtak

A modern épületegyüttes kialakítása során több szempontot is figyelembe vettek.

A cél az energiahatékonyságot és környezetbarát megoldásokat is értékelő, LEED építés minősítési rendszer Gold fokozata volt. Az épület által felhasznált energia jelentős részét napelem és a hőszivattyúk biztosítják.  

Az energiahatékonyság és az ökotudatosság mellett az is fontos szempont volt, hogy bérlők és a munkavállalók kellemes környezetben töltsék az idejüket. A földszinten található szolgáltatások és üzletek, a központilag szabályozott párásítás és a szabványi előírást meghaladó friss levegő mennyiség, valamint az igényes lobby mind ezt hivatottak támogatni.

 

 

A legnagyobb cégek is a BEM Center mellett teszik le a voksukat

A Market Asset Management Zrt. mellett a világ egyik legnagyobb étteremláncának magyarországi hálózatát üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. is a BEM Centert választotta. Az irodaház optimális lehetőség azok számára, akik egyaránt fontosnak tartják a fenntarthatóságot és a presztízs körülményeket áll a Bem Center oldalán közzétett beszámolóban.

 

 

Galéria

HelyiBudapestHotelMarket Építő Zrt.műemlékfelújításirodaházMarket Asset Management Zrt.BEM Center