2024.04.25, Csütörtök
Kalandpark és sportsziget is lesz a Városligeti Gyermeknapon
Illusztráció (gyerekkel.com)

Kalandpark és sportsziget is lesz a Városligeti Gyermeknapon

MTI

2019.05.21. 14:26

A rendezvényen többek közt hangszerkészítés, zenés torna, színpadi műsorok, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékok, valamint sokrétű sportbemutató is várja az érdeklődőket.

Hirdetés

Kalandpark, koncertek, zenés és táncos bemutatók, a Nemzetek Utcája és sportsziget is várja az érdeklődőket a 29. Városligeti Gyermeknapon a hétvégén.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Fővárosi Önkormányzat kétnapos rendezvényén ingyenes programok várják a családokat. A Nemzetek Utcájában mintegy 30 ország mutatkozik be, de idén is lesz Biztonságos Internet Sátor, sportprogramok, fogászati szűrőbusz, focikupa, KRESZ-park, valamint első alkalommal sportsziget is - mondta el Edvi Péter, az NGYSZ elnöke a sajtótájékoztatón.

A rendezvényen egyebek mellett hangszerkészítés, zenés torna, színpadi műsorok, a Mercedes-Benz Hungária Kft. MobileKids programjában a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékok, az OTP Bank Kalandparkban pénzügyi játékok és fejtörők szórakoztatják a résztvevőket.

Fellép többek közt a Holle Anyó Színház, a New Dance World, a Budapesti Operettszínház, a Csudatáska Társulat és a Madách Táncművészeti Iskola.


Kiemelt figyelmet kap a sport népszerűsítése

A Sportszigeten különböző sportbemutatók, kalandpark és sportolási lehetőségek várják az érdeklődőket, akik olimpikonokkal és különböző sportágak bajnokaival is találkozhatnak. Az idén Budapest Európa Sportfővárosaként a sportra fókuszál, és nagyon fontosnak tartják, hogy a legfiatalabbakat is egészség- és sporttudatos szemlélet alapján segítsék.

A Sportszigeten 12 sportág, köztük a kézilabda, a golf, a vívás, a kick-box, az asztalitenisz és az ökölvívás mutatkozik be, valamint rapid sakkversenyt is tartanak

- mondta el Komáromi Tibor háromszoros világbajnok birkózó, a Sportsziget szervezője, aki hozzátette: nem élsportra, hanem a mozgás és a sport szeretetére szeretnék rávezetni a gyerekeket.

A több sportág megismertetésén keresztül azt közvetítik a gyermekeknek, hogy a sport az egészséges életmód és az egészség megőrzésének a része.

A Sportsziget megrendezéséből hagyományt szeretnének teremteni, hiszen a gyerekek közelebb kerülhetnek olyan sportokhoz, amelyekkel a hétköznapokban ritkán találkozhatnak, ennek jelentősége pedig az egészségmegőrzés mellett a sportbeli kiugrási lehetőség.

AjánlóVárosligetgyereknapkoncertekkoncertzenetánc