2024.04.30, Kedd
Forgalmas út modernizálásán dolgozik a HE-DO a fővárosi Pestszentimrén
Főkép: Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu), helyszíni fotók: HE-DO

Forgalmas út modernizálásán dolgozik a HE-DO a fővárosi Pestszentimrén

Forrás: he-do.hu

2024.04.08. 12:31

Május végére fejeződik be várhatóan a műszaki átadás-átvétel a Nagykőrösi úton zajló projekten.

Hirdetés

A fővárosi XVIII. kerületben, a városhatár közelében újítja fel a Nagykörösi út leromlott állopotú burkolatát a HE-DO az Eke utca-Dózsa György utca közötti szakazon – írja honlapján közétett tájékoztatójában a magyar útépítő cég. A cég szakemberei március elején vették át a munkaterületet a megrendelő kerületi önkormányzattól.

A Nagykőrösi út Budapest közlekedésének egyik ütőere: az agglomerációból ingázók mellett a XVIII. kerületi lakosok is napi szinten használják.

 

 

A felújítás közben is használhatják az utat a közlekedők

Az érintett szakaszon 2024. március 8-án kezdődött el a kivitelezés az ideiglenes forgalomtechnika kiépítésével, az útpálya profilba marásával és a jobb oldali útpálya lokális pályaszerkezetcserék kibontásával, visszaépítésével.

 

 

„Az útszakasz jobb oldalát profilba martuk, majd lokálisan javítottuk az alépítményt, ezt követően a szegélyeket cseréljük, a felszíni vízelvezetés elemeit megújítjuk, majd a kapubejárókat elbontjuk és visszaépítjük új gyeprácsos burkolattal. A teljes útpályát két réteg aszfalttal erősítjük. A kivitelezést oldalanként végezzük félpályás útlezárással, a forgalom egyirányúsítása mellett” – számolt be a főbb munkafolyamatokról Timár Gellért, a HE-DO főépítésvezetője.

A tervek szerint 2024. május végén a műszaki átadás elkezdődik és a kétirányú forgalomnak is hamarosan átadhatóvá válik a felújított útszakasz.

 

 

HelyiBudapestútfelújításPestszentimreHe-Do Kft.XVIII. kerület