2024.09.08, Vasárnap
Más pályák építéséhez is segítséget nyújthat majd a Hungaroring felújításának vezetősége
MTI/Czeglédi Zsolt

Más pályák építéséhez is segítséget nyújthat majd a Hungaroring felújításának vezetősége

Formula podcast és magyarepitok.hu

2024.07.20. 10:00

Kivívta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és az F1 illetékeseinek elismerését a Hungaroring felújításának most lezárult üteme. Felkérték a mogyoródi pálya szakmai stábját, hogy osszák meg a projekt során szerzett tapasztalataikat külföldi pályák átépítésénél. 

Minden jegyet értékesítettek a  39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futamára, amelyet az átépítés alatt lévő Hungaroringen rendeznek meg. Természetesen ebből a nézők szinte semmit nem érzékelnek majd, hiszen a pályát olyan állapotban adták át a kivitelezést végző cégek, hogy ne lehessen felfedezni az építkezés nyomait.

A Hungaroring paddockjában nyilatkozott a Formula podcastjában a Magyar Nagydíj promótere, Ariane Frank-Meulenbelt, aki külön kiemelte a felújítás és bővítés embert próbáló feladatait, hiszen idén új kihívások elé állította a szakmai stábot a pálya átépítésének első üteme.

„Nyomás alatt voltunk, de minden a helyén. Készen vagyunk” – szögezte le Ariane Frank-Meulenbelt, a Hungaroring alelnöke.

 

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

 

Kapukat nyithat a kivitelezés minősége

A nemzetközi szövetség (FIA) és az F1 illetékesei nagyra értékelték a Hungaroringen elvégzett munkát. Ariane Frank-Meulenbelt hozzátette: 

Hagynak dolgozni bennünket, mert bíznak bennünk, hogy jó munkát fogunk végezni. Nagyon örültek annak, amit láttak. Nemcsak annak, hogy határidőre végeztünk, hanem annak, hogy minőségi munkát végeztünk. Ennek alapján felkérték a stábot, hogy tapasztalataival segítse más pályák átépítését. 

 

 

A versenypálya felújításának ütemei a futamok között zajlanak. Az első szakaszban a közműhálózat fejlesztése történt meg, formát öltött a főbejárat, a fogadóépületen őszig dolgoznak még.
Használatra kész az új, 19 méterrel szélesebb paddock területe is. Kiépült a rendezvénytér támfalrendszere is. 
 

A futam után ismét a munkagépeké lesz a Hungaroring

Amint arról folyamatosan hírt adtunk, a tavalyi Magyar Nagydíj óta látványos változások történtek a Hungaroringen. A munka első üteme május végén befejeződött, a futamot követően pedig újra a munkagépek jutnak főszerephez annak érdekében, hogy jövő nyáron egy teljesen megújult komplexum fogadja majd a világ leghíresebb autóversenyét. A második ütemben lebontják a főépületet és a főlelátót is, hogy 2025-ben új komplexumok fogadják a mogyoródi pályára érkezőket. 

HelyiMogyoródHungaroringForma-1Magyar Nagydíjátépítés