2024.04.26, Péntek

A dévai otthonért és a Hazajárókért koncertezik az Ismerős Arcok

szentendre.hu

2016.09.19. 12:55

A zenekar ezen a pénteken Szentendre főterén ad jótékonysági koncertet, ahol új számokat is hallhat a közönség.

Hirdetés

Az 1999-ben alakult Ismerős Arcoknak ebben az évben komoly tempót diktál, eddig 150 fellépése volt szerte a Kárpát-medencében. Az együttes gitárosa, Galambos Nándor a szentendre.hu-nak nyilatkozott a városban szeptember 23-ra szervezett jótékonysági koncertről és a zenekar tevékenységéról. Elmondta, hogy már a kezdetektől küldetéstudatot éreztek a magyar kultúra megismertetésére, terjesztésére. Céljuk az összmagyarságban felébreszteni és erősíteni a nemzeti identitástudatot, úgy hogy közben lelkesítő gondolatokkal, pozitív energiával töltsék fel a közönséget.

Miután az adakozás kiemelt fontosságú az együttes számára, évente két-három jótékonysági koncertet is vállalnak. Tavaly novemberben Déván, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gyermekotthonában jártak, és ott találkoztak a Duna TV Hazajáró című Kárpát-medencét bemutató turisztikai műsorának készítőivel, úgy döntöttek, az otthonnak és a Hazajáró Egyletnek ajánlják fel a fellépés bevételét. (A Hazajáró Honismereti és Turista Egylet a műsor körül kialakult baráti kör immár szervezett formában működő folytatása.)

Galambos Nándor úgy fogalmazott: „Amit mi a zenében teszünk, azt a Hazajáró című műsor készítői a turisztika területén végzik, a céljaink azonosak.”

A szeptember 23-i, pénteki szentendrei koncert az őszi-téli évad indítása lesz, a rajongók tehát új zeneszámokat hallhatnak. A zenekar stílusa – a tagok elmondása szerint – rendkívül eklektikus: a rockzenétől a balladaszerű dalokon át a dzsessz-elemekig terjed a műfajokat összefogó és átölelő repertoárjuk.

A koncert este 8-kor kezdődik Szentendre főterén, előtte fél 7-től Hazajárók közönségtalálkozó is lesz.

SzentendrejótékonyságHívogatókoncert