2024.03.29, Péntek

A vadállatmentő munkát mutatják be az állatkertben

mti

2018.04.19. 17:10

A Föld Napja alkalmából rendezvénysorozatot tartó intézményben a mentett állatokkal is találkozhatnak az érdeklődők.

Hirdetés

A Fővárosi Állat- és Nővénykert csütörtöktől vasárnapig tartó programot szervezett a Föld Napja alkalmából. A Föld Fesztivál egyik legfontosabb része az állatkert vadállatmentő programjának bemutatása lesz, illetve a mentett állatokkal is lehet találkozni – emelte ki a programsorozat megnyitóján Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

 

Rossz körülmények közül megmentett kölyökmókus táplálkozik

Az intézmény számos más, esetenként jobban ismert feladata mellett a évtizedek óta foglalkozik a Magyarországon őshonos, természetvédelmi oltalom alatt álló állatfajok emberi segítségre szoruló egyedeivel. Így ide kerülnek a törött szárnyú gólyák, a mérgezett sasok, a fészekből kiesett énekes madárfiókák és az elárvult kismókusok is.

 

2016-ban rekordmennyiségű állatot gyógyítottak meg

Ezeket az állatokat szakmai szervezetek és jó szándékú emberek viszik el az állatkertbe, ahol a szakemberek meg tudják őket gyógyítani és segítenek nekik visszatérni a természetes életkörülményeik közé.

Hanga Zoltán elmondta: 2016-ban rekordot döntöttek, mivel több mint kétezer állatról gondoskodhattak. Tavaly összesen 103 faj 1524 egyedével foglalkoztak a mentőmunka keretében az intézmény állatorvosai és gondozói.

HívogatóBudapestállatvédelemállatkertFöld Napja