2024.04.19, Péntek

Rászorulók lakásfelújítására fordítja fesztiválbevételeit a Budapest Bike Maffia

pestpilis.hu

2018.04.22. 08:00

A májusban Nagykovácsiban tartott Charity Fest-re cégként vagy magánemberként is kilátogathatunk, minden elköltött forintunk jótékony célt szolgál majd.

Hirdetés

Egyedülálló kezdeményezésre készül a Budapest Bike Maffia nevű civil szervezet: adományfesztivált szerveznek Nagykovácsiban, a Sztrilich Pál Cserkészparkban. A május 12-re tervezett Charity Fest egy adománygyűjtő, szabadidős élménynap, ahol a családok, fiatalok és idősebbek egyaránt megtalálhatják a programok között a nekik megfelelőt. Lesz közös bográcsozás és piknikezés, erdei túrák, biciklis túrák, jógaórák, továbbá rengeteg sport- és gyermekprogrammal is készülnek a szervezők.

A kitelepülő cégek és vállalkozások egy általuk meghatározott adományösszegért cserébe jelenhetnek meg a fesztiválon. Ezt az összeget tovább gyarapítja a vendéglátásból származó profit, vagyis minden elfogyasztott étel és ital után a nyereség szintén bekerül az adományalapba. Az idei évben a Charity Fest keretein belül összegyűlt adományforintokat a Budapest Bike Maffia - a BBM Sweet Home projekt keretein belül - rászoruló családok lakásának felújítására fordítja.

A céges kitelepülésen túl magánszemélyként vagy egy vállalatot képviselve is lehet csatlakozni a közös bográcsozáshoz: a Charity Festen elkészült bográcsételekből megmaradt adagokat a Bike Maffia „Nightwatch” csapata rászoruló emberekhez és intézményekhez juttatja el, ezzel is hozzásegítve őket a rendszeres étkezéshez.

 

Már egy ital vásárlásával is jót teszünk

„Egyfajta progresszív majálist álmodtunk meg, ahol korosztálytól függetlenül mindenki jól tudja magát érezni, egy kicsit el tud szakani a várostól és mindeközben egy jó ügyet is tud támogatni. A fesztiválra látogatók már egy ital vásárlásával is hozzájárulnak az adományalap gyarapításához. Folyamatosan várjuk a csatlakozókat és a kitelepülőket, és bízunk benne, hogy minél többen eljönnek, és eltöltünk együtt egy frankó napot” – nyilatkozta a Charity Fest kapcsán Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója.

További részletek a Charity Festről az esemény Facebook oldalán találhatók.

jótékonyságHívogatófesztiválNagykovácsi