2024.04.22, Hétfő
A csillagászattal is megismerkedhetnek a gyerekek a Csodák Palotájában

A csillagászattal is megismerkedhetnek a gyerekek a Csodák Palotájában

MTI

2019.09.10. 11:27

A Nyitott labor elnevezésű program idén is a gyerekek különféle tudományterületekkel való találkozását szolgálja.

Hirdetés

Az idei tanévben is folytatja nagy sikerű Nyitott labor elnevezésű programját a Csodák Palotája. Mizda Katalin, az intézmény ügyvezető igazgatója elmondta: céljuk, hogy megszerettessék a természettudományokat a gyerekekkel.

A programsorozaton a gyerekek önállóan, vagy szüleik, nagyszüleik kíséretében interaktív módon ismerkedhetnek meg az egyes tudományterületekkel.

A foglalkozások nem épülnek egymásra, azok külön-külön is látogathatóak.

Paszternák András, az intézmény tudománykommunikációs vezetője közölte: a hétfői és csütörtöki laborfoglalkozások mellett kedden és szerdán beszélgetések, előadások és műhelyfoglalkozások várják az érdeklődőket. Példaként említette a csillagászati, meteorológiai és fizikai témájú programjaikat.

Ismertetése szerint a CsoPa Barangloló néven jövő héten induló sorozat keretében akár New Yorkba, Izlandra és a Koreába is utazhatnak "virtuálisan" a résztvevők - tette hozzá. Paszternák András további programjaikra térve beszámolt arról is, hogy a pályaorientációt segítendő - 700-1000 fő részvételével - témanapokat is szerveznek, idén szeptemberben "a szerethető matematikát" mutatják be.

HívogatóajánlóCsodák PalotájaBudapestoktatás