2024.05.18, Szombat

A Hungaroring kedvező feltételekkel hosszabbította meg Forma-1-es szerződését

2016.04.25. 11:10

Kedvező anyagi feltételekkel hosszabbították meg 2026-ig a mogyoródi Forma-1-es futam szerződését. 

Kedvező anyagi feltételekkel hosszabbították meg 2026-ig a mogyoródi Forma-1-es futam szerződését. A Hungaroring népszerűsége nem csak a részvénytársaságnak köszönhető, hanem például az államnak, amely az elmúlt 30 évben politikai rendszerektől és kormányoktól függetlenül kiemelt figyelmet fordított a mogyoródi pályára.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója kifejtette: "a magyar állam rengeteget spórolt a jogdíjon" azzal, hogy tízéves időtartamra állapodtak meg a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal. Tavaly átfogó koncepciótervet készítettek, amelyben szerepel a lelátók, a főépület és az összes létesítmény cseréje, mert 1986 óta elavultak.
Tavaly a magyar lett az év futama a Forma-1-ben, ráadásul Budapest közelsége, a pálya vonalvezetése, a kiváló hangulat, az időpont és a rendezés miatt a csapatok és a pilóták is az első három között említik.
A Hungaroring felújított és a közelmúltban átadott burkolatán Michelisz Norbert pályacsúcsot döntött a túraautó-világbajnokság pénteki szabadedzésén. 
"Elképzelhető, hogy valóban gyorsult a pálya. Nagyon jól sikerült a felújítás, a kivitelező remek munkát végzett, Charlie Whiting is el volt ragadtatva" - utalt a Forma-1 versenyigazgatójának elismerő szavaira Gyulay. Mint mondta, a jó példákat mindenhonnan megpróbálják összeszedni, de a sok fejlesztés és a sok funkció miatt elsősorban az ausztriai versenyhelyszín szolgál számukra példaként.
A vezérigazgató kifejtette, hogy többfunkciós motorizációs központot hoznának létre az aszfaltcsík mellett, hogy ne csak sportlétesítményként, hanem az autóipari beszállítók tesztpályájaként is lehessen használni a Hungaroringet.

forrás: mti / hungaroringkarcenter.hu

Galéria

GazdaságMogyoródHungaroringForma-1