2024.05.23, Csütörtök

Jegyzői konferencia avatta a megújult ceglédi dísztermet

2016.04.08. 15:13

Pest megyei jegyzők avatták fel konferenciával a ceglédi Városháza megújult dísztermét. A szakemberek Dr. Diósgyőri Gitta és Pető Zsolt meghívására érkeztek Ceglédre, hogy olyan fontos témákról hallhassanak előadásokat, mint például az idén várható népszavazás, vagy éppen Pest megye területfejlesztési tervei.

A Városháza díszterme gyakorlatilag a tanácskozás előtt néhány órával készült el. Aznap reggel kerültek helyére a berendezés utolsó darabjai. "A függönyök utolsó darabjai még most kerültek fel, gyors takarítás volt persze, de most kerültek fel a dobogóra az asztalok, a székek. A szőnyeget is most tették le. A székek még a régiek, májusban érkeznek az újak. Azért is gyorsítottuk meg ezt a folyamatot, hiszen mai napra hirdettük meg a jegyzői értekezletet. A Jegyzők Országos Szövetségének Pest megyei tagozata szervezi, ennek vagyok én az elnöke. Velem karöltve pedig Pető Zsolt kollégám a vendéglátó, aki Ceglédbercel jegyzője, ő pedig a Jegyzők Országos Szövetségének Informatikai Bizottságának az elnöke." - fogalmazott Dr. Diósgyőri Gitta.

Ketten gondolták úgy, érdemes és hasznos lenne egy olyan konferencia, amire meghívják a megyei jegyzőit és természetesen fontos témákban, elismert előadókat. "Pest megye területfejlesztésével kapcsolatban jön egy előadó, illetve szó lesz a pályázatokról, amik nagyon fontosak, hiszen ezekből tudjuk szépíteni a várost. Népszavazással kapcsolatban is lesz előadónk, Dr. Jápi Tamás a Nemzeti Választási Bizottságtól, ő ugye korábban Pest megye aljegyzője volt. Változik a népszavazási törvény és ugye az idén népszavazás is várható. Lesz még előadás arról, hogy szakmailag várható-e olyan törvényváltozás, ami a jegyzőket érinti. Tehát közszolgálati törvényváltozás, nagyon úgy néz ki, hogy ebben sor fog rá kerülni." - mondta el városunk jegyzője.

De az információbiztonsági rendszerrel kapcsolatban is hallhattak előadást a résztvevőket, akiknek munkáját a polgármester Takáts László is méltatta. A tanácskozás előadói között volt a kormányhivatal törvényességi főosztályának vezetője Dr. Danka Ferenc, aki a törvényességről beszélt. A törvényesség őre a jegyző - hangsúlyozta Dr. Diósgyőri Gitta.

forrás: cegled.hu

Galéria

CeglédHelyijegyzőnépszavazás