2024.05.23, Csütörtök

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Isaszegen

2016.04.13. 10:39

A hagyományoknak megfelelően idén is összemérték katasztrófavédelmi tudásukat a fiatalok a megyében, a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenysorozat Pest megyei döntőjére került sor Isaszegen.

A hagyományoknak megfelelően idén is összemérték katasztrófavédelmi tudásukat a fiatalok a megyében, a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenysorozat Pest megyei döntőjére került sor Isaszegen. Az eseményen köszöntőt mondott Kiss Attila, a Pest Megyei Kormányhivatal kabinetfőnöke is.

A 2015/2016-os tanév ifjúsági katasztrófavédelmi versenyének a BM OKF GEK Isaszegi Kiképző - és Raktárbázisa adott otthont. A megyei döntőbe azok az általános, illetve középiskolai csapatok jutottak, amelyek a helyi szintű fordulón első és második helyezést értek el.

A vetélkedő alapvető célja, hogy a katasztrófavédelmi ismereteket elsajátító diákok részére a katasztrófavédelmi szakemberek lehetőséget biztosítsanak arra, hogy élményszerű versengés formájában adjanak számot elméleti és gyakorlati tudásukról. A megyei döntőn résztvevő diákokat, kísérő pedagógusokat a rend - és társ szervek, a karitatív szervezetek képviselőit Pásztor József tű. ezredes a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese, a Pest Megyei Kormányhivatal képviseletében Kiss Attila kabinetfőnök köszöntötte.

A megmérettetésre tíz általános iskolai és tíz középiskolai csapat nevezett. A feladatok között szerepeltek elméleti, elsősegélynyújtás, viharjelzés, helymeghatározás, ügyességi versenyszámok, tűzoltó szakfelszerelések, veszélyes anyag felismerése, azonosítása, szivattyútelepítés, gátépítés, és emellett a rendvédelmi, közlekedésbiztonsági ismereteikről is számot adhattak a diákok, akiknek a felkészültsége évről-évre emelkedő tendenciát mutat.

Branyiczky Márk tű. ezredes a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a verseny zárásaként méltatta a tanulók felkészültségét.

A rendezvény lebonyolításában közreműködött a Pest Megyei Kormányhivatal, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete  és az RSOE. A megmérettetés szabadidős programjához nyújtott segítséget a Váci Fegyház - és Börtön Büntetés - Végrehajtási Intézet, illetve a NAV Közép- magyarországi Regionális Vám - és Pénzügyőri Főigazgatósága, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

Az első két helyezett automatikusan rész vesz a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által Budapesten április 23-án megrendezendő országos döntőn.

 

A helyezettek listája:

Általános iskolások közül:

  • Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület – országos döntőbe jutott
  • Ifjúsági Ju-Jitso Kör Monorierdő csapata
  • Úri Szent Imre Általános Iskola, Ami Úri- Muri csapata

 

Középiskolások közül:

  • Illyés Gyula Gimnázium Budaörs csapata – országos döntőbe jutott
  • Gombai Polgárőr Egyesület csapata
  • Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata

(Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Pest Megyei Kormányhivatal)

Galéria

HelyiKatasztrófavédelemIsaszeg