2024.03.29, Péntek

Célba értek az Adok-Kapok Napok ruhaadományai

segelyszervezet.hu

2016.07.19. 12:39

Biatorbágyon már negyedszerre indult útjára az Adok-Kapok Napok jótékonysági program, a Segélyszervezet összesen 980 rászoruló családnak juttatott a ruhákból.

Hirdetés

A Premier Outlet idén ben április-májusban már negyedszer hirdette meg  az Adok-Kapok Napokat. A jótékonysági program az évek során Magyarország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő akciójává vált. Az Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva jó minőségű használt, tiszta ruhákat, játékokat és sportszereket gyűjtöttek nehéz sorsú   gyermekek, családok részére.

Az első ruhadarabokat az akció fővédnöke, Wolf Kati akasztotta be az Adománygyűjtő Pontba. Ezt a tavalyi évhez hasonlóan  még  további közel 80 000 adomány követte!

Az értékes ruhák és játékok a gyűjtés követően a lehető legjobb helyre kerültek: a Segélyszervezet országos intézményhálózatán keresztül juttatta el olyan rászoruló családokhoz, akiknek a mindennapok kiadásai mellett saját erőből esélyük sem lenne minden szükséges ruhaneműt beszerezni. Ez sokuknak nehézséget jelent olyan fontos helyzetekben, mint a munkakeresés vagy akár az iskolai beilleszkedés.
Összesen 980 rászoruló családnak jutott a ruhákból a Segélyszervezet 13 saját központján és 14 partnerszervezetén keresztül. Csaknéhány település, azok közül, ahová idén a legtöbb adomány került: Debrecen, Gyula, Olaszliszka, Orosháza, Szendrő vagy Szolnok.

A Segélyszervezet által támogatott családok mindenhol köszönettel fogadták a hiánypótló adományokat. „Nagyon sajnáltam a gyerekeket, hogy szinte ugyanabban az egy-két ruhában járnak iskolába. Emiatt gyakran csúfolták osztálytársaik őket. Ha most nem jött volna ez az adomány, illetve felajánlás, nem is tudom hogyan oldottam volna meg ezt a problémát.” – mesélte az egyik anyuka, aki új ruházatot kapott gyermekeinek.

forrás: segelyszervezet.hu

Ajánljuk még