2024.04.18, Csütörtök

Szakított egy uralkodói hagyománnyal Vilmos herceg és Katalin hercegnő

MTI

2017.12.18. 16:21

A pár másodszülött gyermeke, a kis Charlotte hercegnő - apjához és bátyjához hasonlóan - nem jár majd magánnevelőkhöz, helyette közösségbe küldik és óvodás lesz.

Hirdetés

Óvodába megy januártól Charlotte hercegnő, Vilmos herceg, a brit trón majdani várományosa és hitvese, Katalin hercegnő másodszülött gyermeke. A hírt hétfőn jelentette be a Kensington-palota, a szülők londoni rezidenciája.

A bejelentés jelentőségét az adja, hogy Charlotte, aki jövőre hároméves lesz, mindössze a harmadik a brit trónutódlási sorrend első néhány helyén állók közül, akit óvodába adnak. Az első Charlotte édesapja, Vilmos volt, a második György herceg, Vilmos és Katalin fia, Charlotte bátyja, aki azóta már iskolába jár. Korábban a brit trón várományosait és gyermekeiket mindig valamelyik királyi rezidencián készítették fel magánnevelők az iskolai életre.

A Kensington-palota hétfői bejelentése szerint Charlotte január 4-étől a Willcocks Nursery School nevű gyermekintézménybe jár majd. A patinás magánóvoda a palotától nem messze, a világhírű londoni rendezvényközpont, a Royal Albert Hall tőszomszédságában működik. A délelőtti foglalkozások éves díja 9150 font (csaknem 3,3 millió forint), a délután járó gyerekek szüleinek az intézmény 5400 fontot (1,9 millió forintot) számláz.

A Willcocks óvoda bejárata

Charlotte hercegnő először valószínűleg délutánonként jár majd az óvodába, mert az intézmény leírása szerint elsősorban ezeket a lazább foglalkozásokat alakították ki a két-hároméves gyerekek igényeinek megfelelően, a délelőtti programok kötöttebbek, és főleg a 4-5 éves korosztály érdeklődéséhez igazodnak.

A hercegi pár a hír bejelentése alkalmából új családi fotót is közzétett.

A fénykép - amelyet Chris Jackson ismert fotográfus készített - Vilmost, Katalint, Györgyöt és Charlotte hercegnőt ábrázolja a Kensington-palotában. Ez a fotó díszíti majd a házaspár karácsonyi üdvözlőlapjait. Charlotte hercegnő, aki 2015 májusában született, nagypapája, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos herceg és bátyja, György után a negyedik helyet foglalja el a trónöröklési sorban.

külföldóvodás