2020.08.05, Szerda

Hirdetés

Már idén az asztalra kerülhet a laboratóriumban növesztett hús

independent.co.uk

2018.03.04. 12:49

Környezetvédelmi szempontból is fontos lehet az új hús.

Hirdetés

Környezetkímélő hatása lenne, ha az állatok nevelése és levágása helyett laboratóriumban kifejlesztett technológiával növesztenék az evésre szánt húst – írja az Independent. A brit lap értesülései szerint a JUST nevű amerikai vállalat már idén év végére piacra dobhatja az in vitro húst, vagyis az önmagában, az állatok sejtjeiből növesztett fehérjét.

 

technocracy.news

 

Egyes környezetvédők szerint a modern tömeges ketreces állattartás etikai problémái megoldásán túl is fontos szerepe lehet az új technológiának. Mivel az állatok nevelése jelentős üvegházhatású gáz kibocsátással jár, az óriás-állatfarmok szerepének csökkentése segíthetne helyreállítani bolygónk egyensúlyát.

Emellett a globális éhség csökkentésében is szerepet játszhat az új technológia: az állatok által megevett takarmány helyett embereknek szánt növényekre koncentrálhatna a mezőgazdaság, ha az új megoldás elterjedne.

felmelegedésállatokhúsipar